Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Chrome APK Packager: Μετατρέψτε τις Android εφαρμογές σας σε Chrome extension απευθείας στην Android συσκευή σας! [Ανανέωση]


Έχει γίνει μεγάλος ντόρος τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση του Chrome OS που τρέχει Android εφαρμογές και όχι άδικα, καθώς μέσω του Chrome browser μπορούμε να τις εγκαταστήσουμε σε όλους τους υπολογιστές, ασχέτως λειτουργικού συστήματος (Linux, Windows, Mac OSX).

Μπορεί το ARChon runtime να είναι έτοιμο για κατέβασμα και εγκατάσταση αλλά η μετατροπή Android εφαρμογών σε επεκτάσεις του Chrome είναι λιγάκι μπελαλίδικη. Μέχρι σήμερα όμως καθώς έχουμε πλέον στη διάθεσή μας το Chrome APK Packager, μία εφαρμογή η οποία αναλαμβάνει να μετατρέψει τις εφαρμογές μας, απευθείας μέσα από την Android συσκευή μας!

Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη. Μας εμφανίζει μία λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής μας, από την οποία επιλέγουμε αυτή που θέλουμε και πατάμε "Generate Chrome APK". Μόλις τελειώσει η μετατροπή πηγαίνουμε στο φάκελο "ChromeAPKS" στον οποίο θα βρούμε έναν ακόμη φάκελο με το όνομα "Chrome APK". Εκεί αποθηκεύονται όλα τα ξεπακεταρισμένα Chrome extension, τα οποία μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον Chrome, όπως δείξαμε τις προάλλες.


Η εφαρμογή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως προσφέρει ήδη αρκετές χρήσιμες λειτουργίες, με τις οποίες μπορούμε να ρυθμίσουμε κυρίως πώς θα φαίνονται οι εφαρμογές στον υπολογιστή μας. Νομίζω ότι ο συνδυασμός Tablet / Landscape είναι ιδανικός για τα PC μας.

Δεν κυκλοφορεί ακόμη στο Play Store, οπότε θα τη βρείτε δωρεάν στο νήμα της στο XDA. Είμαι περίεργος να δω αν θα παίζουν σωστά, FPS παιχνίδια όπως το Modern Combat στον υπολογιστή!

[Ανανέωση]: Τώρα και στο Play Store.

0 στο: "Chrome APK Packager: Μετατρέψτε τις Android εφαρμογές σας σε Chrome extension απευθείας στην Android συσκευή σας! [Ανανέωση]"