Chrome APK Packager: Μετατρέψτε τις Android εφαρμογές σας σε Chrome extension απευθείας στην Android συσκευή σας! [Ανανέωση]


Έχει γίνει μεγάλος ντόρος τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση του Chrome OS που τρέχει Android εφαρμογές και όχι άδικα, καθώς μέσω του Chrome browser μπορούμε να τις εγκαταστήσουμε σε όλους τους υπολογιστές, ασχέτως λειτουργικού συστήματος (Linux, Windows, Mac OSX).

Μπορεί το ARChon runtime να είναι έτοιμο για κατέβασμα και εγκατάσταση αλλά η μετατροπή Android εφαρμογών σε επεκτάσεις του Chrome είναι λιγάκι μπελαλίδικη. Μέχρι σήμερα όμως καθώς έχουμε πλέον στη διάθεσή μας το Chrome APK Packager, μία εφαρμογή η οποία αναλαμβάνει να μετατρέψει τις εφαρμογές μας, απευθείας μέσα από την Android συσκευή μας!

Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη. Μας εμφανίζει μία λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής μας, από την οποία επιλέγουμε αυτή που θέλουμε και πατάμε "Generate Chrome APK". Μόλις τελειώσει η μετατροπή πηγαίνουμε στο φάκελο "ChromeAPKS" στον οποίο θα βρούμε έναν ακόμη φάκελο με το όνομα "Chrome APK". Εκεί αποθηκεύονται όλα τα ξεπακεταρισμένα Chrome extension, τα οποία μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον Chrome, όπως δείξαμε τις προάλλες.


Η εφαρμογή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως προσφέρει ήδη αρκετές χρήσιμες λειτουργίες, με τις οποίες μπορούμε να ρυθμίσουμε κυρίως πώς θα φαίνονται οι εφαρμογές στον υπολογιστή μας. Νομίζω ότι ο συνδυασμός Tablet / Landscape είναι ιδανικός για τα PC μας.

Δεν κυκλοφορεί ακόμη στο Play Store, οπότε θα τη βρείτε δωρεάν στο νήμα της στο XDA. Είμαι περίεργος να δω αν θα παίζουν σωστά, FPS παιχνίδια όπως το Modern Combat στον υπολογιστή!

[Ανανέωση]: Τώρα και στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter