Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Atlas Web Browser: Ένας πλήρης browser, με πολλές ρυθμίσεις και material design look


Η επιλογή του browser είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, αν θέλουμε να έχουμε εύκολη και γρήγορη περιήγηση στην Android συσκευή μας. Εκτός από τους Chrome, Firefox και Dolphin που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, εμφανίζονται κάθε τόσο και μερικοί οι οποίοι "ταράζουν τα νερά" με τις προτάσεις τους. Ένας από αυτούς είναι ο Atlas Web Browser ο οποίος διαθέτει λίγο από όλα, συνθέτοντας έτσι έναν πλήρη browser.

Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Atlas είναι το εξαιρετικό look το οποίο έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του material design που θα μας παρουσιάσει η Google στο Android L. Ιδιαίτερα η μπάρα με τις ανοιχτές σελίδες είναι πολύ εντυπωσιακή, ενώ σε όλα τα μενού κυριαρχούν τα χρώματα. Πέρα από την εμφάνιση όμως είναι και ιδιαίτερα λειτουργικός καθώς σου δίνει τη δυνατότητα ακόμα και να ανοίξεις δύο καρτέλες ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη, πράγμα πολύ βολικό όταν θέλεις να κάνεις συγκρίσεις.


Στο εσωτερικό του θα βρούμε επίσης τον ενσωματωμένο AdBlocker (Easylist) για την αποφυγή διαφημίσεων και tracking κώδικα, που βαραίνουν τη συσκευή μας καταναλώνοντας CPU και βέβαια μπαταρία. Σε αυτό βοηθάει επίσης και το Control Panel από όπου μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε μια σελίδα, αποφεύγοντας τα στοιχεία Javascript και απλοποιώντας τη σελίδα με σύντομες ρυθμίσεις για ταχύτερη και πιο καθαρή εμπειρία περιήγησης.

Λειτουργεί επίσης σε πλήρη οθόνη, διαθέτει sandboxed καρτέλα ανώνυμης περιήγησης που δεν επιτρέπει τη χρήση των ήδη αποθηκευμένων cookies και διατίθεται δωρεάν στο Play Store για όσους ενδιαφέρονται. Υπάρχει φυσικά και μία έκδοση επί πληρωμή η οποία ξεκλειδώνει κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων το dual view παράθυρο αλλά και την αποθήκευση ρυθμίσεων ανά σελίδα.

Αν ψάχνετε για κάτι εναλλακτικό, ο Atlas είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

5 στο: "Atlas Web Browser: Ένας πλήρης browser, με πολλές ρυθμίσεις και material design look"