Atlas Web Browser: Ένας πλήρης browser, με πολλές ρυθμίσεις και material design look


Η επιλογή του browser είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, αν θέλουμε να έχουμε εύκολη και γρήγορη περιήγηση στην Android συσκευή μας. Εκτός από τους Chrome, Firefox και Dolphin που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, εμφανίζονται κάθε τόσο και μερικοί οι οποίοι "ταράζουν τα νερά" με τις προτάσεις τους. Ένας από αυτούς είναι ο Atlas Web Browser ο οποίος διαθέτει λίγο από όλα, συνθέτοντας έτσι έναν πλήρη browser.

Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Atlas είναι το εξαιρετικό look το οποίο έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του material design που θα μας παρουσιάσει η Google στο Android L. Ιδιαίτερα η μπάρα με τις ανοιχτές σελίδες είναι πολύ εντυπωσιακή, ενώ σε όλα τα μενού κυριαρχούν τα χρώματα. Πέρα από την εμφάνιση όμως είναι και ιδιαίτερα λειτουργικός καθώς σου δίνει τη δυνατότητα ακόμα και να ανοίξεις δύο καρτέλες ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη, πράγμα πολύ βολικό όταν θέλεις να κάνεις συγκρίσεις.


Στο εσωτερικό του θα βρούμε επίσης τον ενσωματωμένο AdBlocker (Easylist) για την αποφυγή διαφημίσεων και tracking κώδικα, που βαραίνουν τη συσκευή μας καταναλώνοντας CPU και βέβαια μπαταρία. Σε αυτό βοηθάει επίσης και το Control Panel από όπου μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε μια σελίδα, αποφεύγοντας τα στοιχεία Javascript και απλοποιώντας τη σελίδα με σύντομες ρυθμίσεις για ταχύτερη και πιο καθαρή εμπειρία περιήγησης.

Λειτουργεί επίσης σε πλήρη οθόνη, διαθέτει sandboxed καρτέλα ανώνυμης περιήγησης που δεν επιτρέπει τη χρήση των ήδη αποθηκευμένων cookies και διατίθεται δωρεάν στο Play Store για όσους ενδιαφέρονται. Υπάρχει φυσικά και μία έκδοση επί πληρωμή η οποία ξεκλειδώνει κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων το dual view παράθυρο αλλά και την αποθήκευση ρυθμίσεων ανά σελίδα.

Αν ψάχνετε για κάτι εναλλακτικό, ο Atlas είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Σχόλια

 1. Ωραίος ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΑ μια ερώτηση, ξέρεις αν υπάρχει ένας browser που να δουλεύουν οι καρτέλες στο παρασκήνιο π.χ στην μία καρτέλα είμαι σε σένα και στην άλλη θέλω να ακούω τραγούδια στο youtube όπως στο pc.
  Δώσε τα φώτα σου αν ξέρεις! Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για αυτό το σκοπό υπάρχει το Viral : http://www.doctorandroid.gr/2014/02/viral-youtube.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρήστο το viral το έχω αλλά με ενδιαφέρει ο browser για να έχω desktop εικόνα και γενικά οι καρτέλες να δουλεύουν στο παρασκήνιο.
  Για να φανταστείς στο Lg g pro και στο lg g pad 8.3 έχω το xhalo (που το είδα από εσένα) και έτσι έχω κάνει τις εφαρμογές floating και στα αριστερά έχω τον chrome και σου γράφω το μήνυμα και δεξιά έχω τον firefox και βλέπω video από το youtube.
  Αν βρεις κάτι μελλοντικά θα ήταν καλό να το ανεβάσεις και σαν άρθρο γιατί ενδιαφέρει πολλούς οι καρτέλες να δουλεύουν στο παρασκήνιο και όχι να ανοίξουν 10 εφαρμογές για κάτι που γίνεται με μια.Και γενικά η pc εμπειρία είναι πιο ολοκληρωμένη όσο αναφορά το θέμα των browsers στο συγκεκριμένο θέμα. Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα το έχω υπόψιν μου Αλέξανδρε αν και νομίζω θα δούμε γρηγορότερα την εφαρμογή του YouTube να παίζει σε ελαχιστοποίηση, παρά τον browser.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ok Χρήστο πάντως όσο αναφορά το youtube πρεπει να έχει και προβολή desktop και όχι μόνο mobile διότι πολλά βίντεο δεν παίζουν ενώ π.χ ο viral που έχει desktop interface παίζει όλα τα video.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε έναν πραγματικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Bridgefy - Offline Messaging | Κάνε chat με τους φίλους σου χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ σε κοντινές αποστάσεις

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Φεύγω από την Google | Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο Android για να αποφύγουμε τη Google

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;