Sony: Σταματούν οι αναβαθμίσεις των Xperia T, TX και V


Ένα από τα μόνιμα αιτήματα των χρηστών προς τις κατασκευάστριες εταιρίες είναι η ανάγκη για αναβαθμίσεις. Η υποστήριξη τουλάχιστον για 18 μήνες πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όχι μόνο για την απόκτηση νέων χαρακτηριστικών αλλά κυρίως για την αναβάθμιση της ασφάλειας της συσκευή μας.

Η Sony σήμερα μας ανακοίνωσε ότι δε θα προχωρήσει στην αναβάθμιση σε Android 4.4 για τις συσκευές Xperia T, TX και V, κάτι που θεωρητικά φαίνεται λογικό γιατί οι τρεις συσκευές ανακοινώθηκαν περίπου τέτοια εποχή το 2012. Από την ανακοίνωση μέχρι την κυκλοφορία όμως μπορεί να περάσουν δύο και τρεις μήνες και για την παγκόσμια διάθεση άλλοι τόσοι. Αν συνυπολογίσουμε ότι το Android 4.4 ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε στις Nexus συσκευές το Νοέμβριο του 2013, δηλαδή ένα χρόνο αργότερα, η Sony είχε περίπου 9 μήνες μέχρι σήμερα για να το εφαρμόσει στις τρεις συσκευές.

Τις αφήνει λοιπόν με την έκδοση 4.3 και εμάς με το ερώτημα αν αξίζει να περιμένουμε ή αν θα πρέπει από την πρώτη στιγμή να ψάχνουμε μια καλή ROM για να είμαστε καλυμμένοι.

Σχόλια

  1. Εγώ είμαι κατά των αναβαθμίσεων. Το μόνο που καταφέρνουν στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να υποβαθμίζουν τις λειτουργίες του τηλεφώνου και να το κάνουν πιό αργό, με κολλήματα και προβλήματα με αποτέλεσμα οι χρήστες να θέλουν να επιστρέψουν στην παλιά τους έκδοση. Και όλα αυτά γίνονται όχι για κάποια θεαματική πρόοδο σε κάποιες λειτουργίες αλλά για να σε αναγκάζουν να αγοράζεις συνέχεια νέες συσκευές υπερκοστολογημένες αφού φορούν το τελευταίο λογισμικό.
    Αν υπήρχε θέμα ασφαλείας θα μπορούσαν πολύ απλά να σου στείλουν μια μικρή ενημέρωση στο κινητό όπως γίνεται στο pc.
    Επίσης είμαι κατά των συνεχών αναβαθμίσεων των εφαρμογών. Το έχουν καταντήσει αηδία οι προγραμματιστές. Μια φορά κάθε εβδομάδα ανοίγω το ίντερνετ και βλέπω ότι σχεδόν όλες οι εφαρμογές ζητούν αναβάθμιση. Και μάλιστα αυτό δεν λέγεται αναβάθμιση αλλά αντικατάσταση αφού στις περισσότερες περιπτώσεις φορτώνονται ξανά ολόκληρες οι εφαρμογές και όχι κάποιο αρχείο τους. Είναι δε ελάχιστες οι εφαρμογές που κάνουν πραγματική αναβάθμιση και προσθέτουν νέα βελτιωμένα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Άποψη | Πώς το Facebook και η ανθρώπινη βλακεία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και τον κοινωνικό ιστό

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

3D Printing | Τι είναι το brim, το skirt και το raft και πώς μας βοηθούν να έχουμε επιτυχημένες εκτυπώσεις

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 8) | Άδειες φακέλων, αρχείων και διεργασιών

Ασφάλεια στο ίντερνετ | Τι πρέπει να προσέξουμε για να είμαστε ασφαλείς online