Sony: Σταματούν οι αναβαθμίσεις των Xperia T, TX και V


Ένα από τα μόνιμα αιτήματα των χρηστών προς τις κατασκευάστριες εταιρίες είναι η ανάγκη για αναβαθμίσεις. Η υποστήριξη τουλάχιστον για 18 μήνες πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όχι μόνο για την απόκτηση νέων χαρακτηριστικών αλλά κυρίως για την αναβάθμιση της ασφάλειας της συσκευή μας.

Η Sony σήμερα μας ανακοίνωσε ότι δε θα προχωρήσει στην αναβάθμιση σε Android 4.4 για τις συσκευές Xperia T, TX και V, κάτι που θεωρητικά φαίνεται λογικό γιατί οι τρεις συσκευές ανακοινώθηκαν περίπου τέτοια εποχή το 2012. Από την ανακοίνωση μέχρι την κυκλοφορία όμως μπορεί να περάσουν δύο και τρεις μήνες και για την παγκόσμια διάθεση άλλοι τόσοι. Αν συνυπολογίσουμε ότι το Android 4.4 ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε στις Nexus συσκευές το Νοέμβριο του 2013, δηλαδή ένα χρόνο αργότερα, η Sony είχε περίπου 9 μήνες μέχρι σήμερα για να το εφαρμόσει στις τρεις συσκευές.

Τις αφήνει λοιπόν με την έκδοση 4.3 και εμάς με το ερώτημα αν αξίζει να περιμένουμε ή αν θα πρέπει από την πρώτη στιγμή να ψάχνουμε μια καλή ROM για να είμαστε καλυμμένοι.

Σχόλια

  1. Εγώ είμαι κατά των αναβαθμίσεων. Το μόνο που καταφέρνουν στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να υποβαθμίζουν τις λειτουργίες του τηλεφώνου και να το κάνουν πιό αργό, με κολλήματα και προβλήματα με αποτέλεσμα οι χρήστες να θέλουν να επιστρέψουν στην παλιά τους έκδοση. Και όλα αυτά γίνονται όχι για κάποια θεαματική πρόοδο σε κάποιες λειτουργίες αλλά για να σε αναγκάζουν να αγοράζεις συνέχεια νέες συσκευές υπερκοστολογημένες αφού φορούν το τελευταίο λογισμικό.
    Αν υπήρχε θέμα ασφαλείας θα μπορούσαν πολύ απλά να σου στείλουν μια μικρή ενημέρωση στο κινητό όπως γίνεται στο pc.
    Επίσης είμαι κατά των συνεχών αναβαθμίσεων των εφαρμογών. Το έχουν καταντήσει αηδία οι προγραμματιστές. Μια φορά κάθε εβδομάδα ανοίγω το ίντερνετ και βλέπω ότι σχεδόν όλες οι εφαρμογές ζητούν αναβάθμιση. Και μάλιστα αυτό δεν λέγεται αναβάθμιση αλλά αντικατάσταση αφού στις περισσότερες περιπτώσεις φορτώνονται ξανά ολόκληρες οι εφαρμογές και όχι κάποιο αρχείο τους. Είναι δε ελάχιστες οι εφαρμογές που κάνουν πραγματική αναβάθμιση και προσθέτουν νέα βελτιωμένα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

ΗΠΑ εναντίον Huawei | Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει στο νέο τεχνολογικό / πολιτικό πόλεμο;

Φεύγω από την Google | Παίρνουμε επαφές και μηνύματα από τη Google και τα μεταφέρουμε στο Signal και σε δικό μας υπολογιστή ή server

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας retro κονσόλα arcade παιχνιδιών με το Recalbox και με κόστος μόλις 25 ευρώ!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!