Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Η Samsung μας υπενθυμίζει την ανωτερότητα της Super Amoled τεχνολογίας στο τελευταίο διαφημιστικό του Galaxy Tab S


Είναι γνωστό ότι η Samsung εκτός από άμεσος πωλητής ηλεκτρονικών συσκευών είναι και προμηθευτής εξαρτημάτων σε άλλες εταιρίες. Ένα από αυτά είναι οι Super Amoled οθόνες, οι πωλήσεις των οποίων έχουν πάει κατά διαόλου και έτσι θα τις βρούμε μόνο σε δικές της συσκευές σήμερα. Η Samsung λοιπόν αφού δεν μπορεί να τις πουλήσει, θέλει να μας υπενθυμίσει την ανωτερότητά τους, άρα και την ανωτερότητα των συσκευών της έναντι αυτών που φοράνε LCD οθόνες, ρίχνοντας απευθείας τα βέλη της στην LG που είναι ο κύριος κατασκευαστής των IPS LCD panel.

Το παρακάτω inforgraphic του Galaxy Tab S δε λέει ψέμματα. Η Super Amoled οθόνη του έχει υψηλότερο contrast κάνοντας το μαύρο να φαίνεται πραγματικά μαύρο και ζωηρότερα χρώματα χάρη στο οργανικό πάνελ της Samsung το οποίο ενεργοποιείται σε σημεία και όχι σε όλη την οθόνη.
Αυτό σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει και αυξημένη αυτονομία καθώς η οθόνη δεν ενεργοποιείται ολόκληρη όταν υπάρχει πολύ μαύρο σε αυτή. Για παράδειγμα δεν είναι τυχαίο ότι τα smartwatch της Samsung έχουν μονόχρωμα εικονίδια και πάντα μαύρο φόντο. Έτσι μπορούν να είναι συνεχώς ενεργοποιημένα χωρίς να καταναλώνουν πολλή από τη μπαταρία.


Το πρόβλημα όμως των Super Amoled panel είναι ότι είναι ακριβότερα από τα IPS LCD, χωρίς όμως να είναι και πολύ ανώτερα από αυτά. Έτσι μετακυλίεται ένα επιπλέον κόστος στο τελικό προϊόν, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα 200€. Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντήσουμε ως καταναλωτές είναι το εξής:

Αξίζει να πληρώσουμε ένα αρκετά μεγαλύτερο αντίτιμο για να έχουμε μία σχεδόν ανεπαίσθητη διαφορά στη συσκευή μας ή είναι υπερβολική η εμμονή της Samsung στη Super Amoled τεχνολογία;

5 στο: "Η Samsung μας υπενθυμίζει την ανωτερότητα της Super Amoled τεχνολογίας στο τελευταίο διαφημιστικό του Galaxy Tab S"