Lady Geek Day: Γυναίκες στα 'φώτα' της Τεχνολογίας


Στις 7 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο “Corona” στο πλαίσιο  του “Developers Playground” και της 79ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση Lady Geek Day, η οποία διοργανώνεται από την κοινότητα GDG Thessaloniki και τη Helexpo και  είναι εμπνευσμένη από την πρωτοβουλία των Women Techmakers της Google.

Το “Lady Geek Day” αποτελεί τη μόνη εκδήλωση που επικεντρώνεται στην αύξηση της προβολής και της τεχνολογικής συμμετοχής μιας κοινότητας που παραδοσιακά εκπροσωπείται λιγότερο: αυτή των γυναικών. Το Lady Geek Day πρόκειται να συγκεντρώσει εκατοντάδες γυναίκες της τεχνολογίας και όχι μόνο (αλλά και τους ανθρώπους που τις εκτιμούν), για το πιο μοναδικό συνέδριο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Στόχος της ξεχωριστής για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα αυτής εκδήλωσης, είναι τόσο να αναδείξει το σημαντικό ρόλο της γυναίκας όσο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία, να αυξήσει τη συμμετοχή τους και να τις εμπνεύσει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία επιχειρηματικά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα έχει τη μορφή συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα τον ρόλο των γυναικών σε κοινωνικά, τεχνολογικά και επιχειρηματικά ζητήματα. Το συνέδριο δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες που απασχολούνται στον τεχνολογικό τομέα ή αγαπούν την τεχνολογία, αλλά είναι ανοικτό προς όλους. Μέσα από αυτή την κορυφαία συνάντηση, αλλά και όσων θα ακολουθήσουν στο μέλλον σε όλον τον κόσμο, οι γυναίκες θα ενωθούν με στόχο να αποδείξουν την κοινή τους δέσμευση σε αυτή την κρίσιμη παγκοσμίως τεχνολογική κοινότητα.

Εκπληκτικές γυναίκες, οι οποίες αποτελούν την επόμενη γενιά των τεχνολογικών ηγετών, αλλά και άνθρωποι οραματιστές που προετοίμασαν το έδαφος, θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με το κοινό του Lady Geek Day. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι, γυναίκες εκπρόσωποι των Google Developers Group Women, θα παρευρεθούν και θα εξηγήσουν στις συμμετέχουσες πώς μπορούν να ξεκινήσουν και να κτίσουν μία αντίστοιχη κοινότητα στην περιοχή τους.

Εάν λοιπόν έχετε ένα επάγγελμα τεχνολογικής φύσης, εάν εργάζεστε σε τεχνολογική εταιρεία, ή εάν απλά αγαπάτε την τεχνολογία, τότε το Google Developers Group Thessaloniki σας προ[σ]καλεί να γίνετε “geeky” μαζί με άλλες γυναίκες σαν εσάς!

Για τη συμμετοχή σας στο Lady Geek Day επισκεφτείτε το goo.gl/kWd9QH. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lady Geek Day, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email gdg.thessaloniki@gmail.com ή τηλεφωνικά στο +30-2310291141.

Συντάκτης: +GDG Thessaloniki

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;