Lady Geek Day: Γυναίκες στα 'φώτα' της Τεχνολογίας


Στις 7 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο “Corona” στο πλαίσιο  του “Developers Playground” και της 79ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση Lady Geek Day, η οποία διοργανώνεται από την κοινότητα GDG Thessaloniki και τη Helexpo και  είναι εμπνευσμένη από την πρωτοβουλία των Women Techmakers της Google.

Το “Lady Geek Day” αποτελεί τη μόνη εκδήλωση που επικεντρώνεται στην αύξηση της προβολής και της τεχνολογικής συμμετοχής μιας κοινότητας που παραδοσιακά εκπροσωπείται λιγότερο: αυτή των γυναικών. Το Lady Geek Day πρόκειται να συγκεντρώσει εκατοντάδες γυναίκες της τεχνολογίας και όχι μόνο (αλλά και τους ανθρώπους που τις εκτιμούν), για το πιο μοναδικό συνέδριο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Στόχος της ξεχωριστής για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα αυτής εκδήλωσης, είναι τόσο να αναδείξει το σημαντικό ρόλο της γυναίκας όσο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία, να αυξήσει τη συμμετοχή τους και να τις εμπνεύσει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία επιχειρηματικά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα έχει τη μορφή συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα τον ρόλο των γυναικών σε κοινωνικά, τεχνολογικά και επιχειρηματικά ζητήματα. Το συνέδριο δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες που απασχολούνται στον τεχνολογικό τομέα ή αγαπούν την τεχνολογία, αλλά είναι ανοικτό προς όλους. Μέσα από αυτή την κορυφαία συνάντηση, αλλά και όσων θα ακολουθήσουν στο μέλλον σε όλον τον κόσμο, οι γυναίκες θα ενωθούν με στόχο να αποδείξουν την κοινή τους δέσμευση σε αυτή την κρίσιμη παγκοσμίως τεχνολογική κοινότητα.

Εκπληκτικές γυναίκες, οι οποίες αποτελούν την επόμενη γενιά των τεχνολογικών ηγετών, αλλά και άνθρωποι οραματιστές που προετοίμασαν το έδαφος, θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με το κοινό του Lady Geek Day. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι, γυναίκες εκπρόσωποι των Google Developers Group Women, θα παρευρεθούν και θα εξηγήσουν στις συμμετέχουσες πώς μπορούν να ξεκινήσουν και να κτίσουν μία αντίστοιχη κοινότητα στην περιοχή τους.

Εάν λοιπόν έχετε ένα επάγγελμα τεχνολογικής φύσης, εάν εργάζεστε σε τεχνολογική εταιρεία, ή εάν απλά αγαπάτε την τεχνολογία, τότε το Google Developers Group Thessaloniki σας προ[σ]καλεί να γίνετε “geeky” μαζί με άλλες γυναίκες σαν εσάς!

Για τη συμμετοχή σας στο Lady Geek Day επισκεφτείτε το goo.gl/kWd9QH. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lady Geek Day, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email gdg.thessaloniki@gmail.com ή τηλεφωνικά στο +30-2310291141.

Συντάκτης: +GDG Thessaloniki

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Docker | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Μάθε παιδί μου Linux | Πώς εγκαθιστούμε εφαρμογές στο Linux

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Android | Μετατρέπουμε το παλιό μας smartphone σε μία φορητή συσκευή προσωπικής ασφαλείας με το Haven

Android | Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο κινητό σου

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

3D Printing | Εκτυπώνουμε τοπογραφικούς χάρτες με τον 3D εκτυπωτή μας