Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Κατανάλωση ενέργειας τέλος από το Google Play Services με το Nlp Unbounce


Το Google Play Services (Υπηρεσίες Google Play) είναι μια ιδιαίτερη εφαρμογή στο Android μέσω της οποίας η Google αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της χωρίς να χρειάζεται να αναβαθμίσει το Android. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή καταναλώνει πολλή μπαταρία αλλά μας είναι απαραίτητη για να την απεγκαταστήσουμε.

Αυτό που κάνει το Google Play Services τόσο ενεργοβόρο είναι ότι συνδέεται κάθε 60 δευτερόλεπτα στους server της Google "ξυπνώντας" τη συσκευή μας για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι το 25% του χρόνου άρα και της μπαταρίας μας πηγαίνει κυριολεκτικά χαμένο, ακόμα και αν δεν τη χρησιμοποιούμε. Η προσφορά αυτής της διαδικασίας είναι κυρίως οι άμεσες πληροφορίες που μας προσφέρει το Google Now, οι οποίες εδώ που τα λέμε δε χρειάζονται τόσο πολύ αν είναι να γλιτώσουμε 25% αυτονομίας, κάτι που μας προσφέρει το Nlp Unbounce.

Πρόκειται για ένα module του Xposed framework με το οποίο μπορούμε να αλλάξουμε το χρόνο εκκίνησης των ενεργοβόρων διεργασιών του Play Services από τα 60 δευτερόλεπτα που είναι το προεπιλεγμένο σε όσα εμείς θέλουμε. Είναι ρυθμισμένο στα 240 δευτερόλεπτα αλλά δε θα έχουμε πρόβλημα να το αυξήσουμε, ειδικά αν δε χρησιμοποιούμε το Google Now και τις υπόλοιπες Google εφαρμογές.

Θα το βρείτε στον κατάλογο των module που βρίσκεται μέσα στο Xposed framework installer και στο νήμα του στο XDA και ίσως σας βοηθήσει στο συνεχή αγώνα για καλύτερη αυτονομία.

8 στο: "Κατανάλωση ενέργειας τέλος από το Google Play Services με το Nlp Unbounce"
 1. Για μας που χρησιμοποιουμε το art υπαρχει κατι αντιστοιχο;γιατι απο οσο γνωριζω art και xposed δεν μπορουν να συνυπαρξουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραίο module και ευχαριστούμε για το ενημερωτικό άρθρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άλλο ένα ωραίο module! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για να σε δούμε γιατρέ, πόσο δίκαιο έχεις τελικά με το συγκεκριμένο module?
  Το έχω ήδη περασμένο και σε λίγες μέρες θα δώσω αναφορα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη μου πάρεις και το κεφάλι! Και εγώ τώρα το δοκιμάζω, χαχαχα.

   Διαγραφή
 5. Εάν το έχουμε κλείσει με το greenify δεν είναι το ίδιο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η απενεργοποίηση είναι ακόμα καλύτερη εννοείται απλά δε θα ανανεώνονται οι πληροφορίες του Google Now. Συγκεκριμένα το Greenify δεν ξέρω αν κάνει σωστά τη δουλειά σε αυτή την περίπτωση.

   Διαγραφή
  2. Οκ..Ευχαριστώ...Έτσι και αλλιώς δεν χρησιμοποιώ Google now...ας το δούμε λοιπόν

   Διαγραφή