Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Ειδήσεις & Καιρός: Η Google αναβαθμίζει το Genie widget από το πουθενά και το κάνει χρήσιμο και πάλι!


Μια από τις πρώτες προεγκατεστημένες εφαρμογές που υπήρχαν στο Android ήταν το Genie widget και αποτελούσε στην ουσία την εφαρμογή του Google News. Ήταν η πρώτη εφαρμογή που πετούσε κάποιος όταν έκανε root, το design της ήταν αισχρό, και γενικότερα η υπηρεσία δεν ήταν έτοιμη για τα ελληνικά δεδομένα. Από το πουθενά λοιπόν η Google την αναβάθμισε και μας προσφέρει πλέον μια σύγχρονη ηλεκτρονική εφημερίδα την οποία θα χαρούμε να δοκιμάσουμε.

Το Google News είναι μια εφημερίδα με συγκεκριμένες πηγές η οποία διαθέτει διαφορετική έκδοση σε κάθε χώρα. Εκεί εμφανίζονται ειδήσεις για την πολιτική, τα αθλητικά, την τεχνολογία και άλλα θέματα και το ξεχωριστό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο αρχισυντάκτης δεν είναι άνθρωπος αλλά ένας αλγόριθμος που αποφασίζει τι θα δούμε και πότε!


Η εφαρμογή "Ειδήσεις & Καιρός" είναι πλέον αντάξια αυτής της εφημερίδας, με φρέσκο design και εύκολη περιήγηση. Εκτός από τις προκαθορισμένες κατηγορίες μπορούμε να προσθέσουμε δικές μας, ορίζοντας μία λέξη κλειδί, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα να διαβάσουμε συγκεκριμένες ειδήσεις για την τοποθεσία που βρισκόμαστε, όπως για παράδειγμα το νησί που παραθερίζουμε στις διακοπές. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τον καιρό για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας και έχετε ένα ολοκληρωμένο Δελτίο Ειδήσεων στην τσέπη σας.

Αν θέλετε λοιπόν μια εφημερίδα για την παραλία που ανανεώνει τα νέα της κάθε 15 λεπτά, κατεβάστε το "Ειδήσεις & Καιρός" δωρεάν από το Play Store. Αν δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα, επισκεφτείτε το Android Police που προσφέρει ελεύθερα το apk.

49 στο: "Ειδήσεις & Καιρός: Η Google αναβαθμίζει το Genie widget από το πουθενά και το κάνει χρήσιμο και πάλι!"