Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Πρόβαλε όλα τα widget του κινητού σου στο Android Wear ρολόι σου με το Wearable Widgets


Από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής με τα smartwatch που κυκλοφορούν στην αγορά, η κύρια λειτουργία τους είναι η παροχή πληροφορίας. Ιδιαίτερα τα νέα smartwatch με Android Wear είναι στην ουσία το Google Now σε μικρές διαστάσεις. Στα smartphone μας για αυτό το σκοπό έχουμε τα widget, τα οποία είναι μικρά παράθυρα που μας ενημερώνουν χωρίς να ανοίξουμε την εκάστοτε εφαρμογή. Είναι λοιπόν λογικό να μπορούμε να συνδυάσουμε τα widget με τα smartwatch μας, κάτι που γίνεται εύκολα με το Wearable Widgets.

Το εγκαθιστούμε στο κινητό μας και μέσα από το γραφικό του περιβάλλον έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε οποιοδήποτε widget θέλουμε και να το προβάλουμε στο smartwatch μας ή το Google Glass. Μπορούμε να αυξομειώσουμε το μέγεθός τους για να ταιριάζουν απόλυτα στην οθόνη μας αλλά μπορούμε να προβάλουμε μόνο ένα κάθε φορά, εκτός και αν βάλουμε λιγάκι το χέρι στην τσέπη για να ξεκλειδώσουμε την πλήρη έκδοση.

  • Για να το χρησιμοποιήσουμε με Android Wear ρολόγια, επιλέγουμε τα widget που θέλουμε και στο smartwatch ανοίγουμε την εφαρμογή Wearable Widgets,
  • με το Sony Smartwatch 1 & 2 θα πρέπει να έχουμε και την εφαρμογή Smart Connect στο κινητό μας και να πατήσουμε το εικονίδιο "W" για να εμφανιστούν και
  • για το Google Glass θα χρειαστούμε μία επιπλέον εφαρμογή την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε από εδώ και το μόνο που αρκεί είναι να πούμε "OK Glass... Show Widgets".


Πάντως βρίσκουμε ωραία πραγματάκια σιγά σιγά και για τα smartwatch που σημαίνει ότι υπάρχει κινητικότητα. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

4 στο: "Πρόβαλε όλα τα widget του κινητού σου στο Android Wear ρολόι σου με το Wearable Widgets"