Πρόβαλε όλα τα widget του κινητού σου στο Android Wear ρολόι σου με το Wearable Widgets


Από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής με τα smartwatch που κυκλοφορούν στην αγορά, η κύρια λειτουργία τους είναι η παροχή πληροφορίας. Ιδιαίτερα τα νέα smartwatch με Android Wear είναι στην ουσία το Google Now σε μικρές διαστάσεις. Στα smartphone μας για αυτό το σκοπό έχουμε τα widget, τα οποία είναι μικρά παράθυρα που μας ενημερώνουν χωρίς να ανοίξουμε την εκάστοτε εφαρμογή. Είναι λοιπόν λογικό να μπορούμε να συνδυάσουμε τα widget με τα smartwatch μας, κάτι που γίνεται εύκολα με το Wearable Widgets.

Το εγκαθιστούμε στο κινητό μας και μέσα από το γραφικό του περιβάλλον έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε οποιοδήποτε widget θέλουμε και να το προβάλουμε στο smartwatch μας ή το Google Glass. Μπορούμε να αυξομειώσουμε το μέγεθός τους για να ταιριάζουν απόλυτα στην οθόνη μας αλλά μπορούμε να προβάλουμε μόνο ένα κάθε φορά, εκτός και αν βάλουμε λιγάκι το χέρι στην τσέπη για να ξεκλειδώσουμε την πλήρη έκδοση.

 • Για να το χρησιμοποιήσουμε με Android Wear ρολόγια, επιλέγουμε τα widget που θέλουμε και στο smartwatch ανοίγουμε την εφαρμογή Wearable Widgets,
 • με το Sony Smartwatch 1 & 2 θα πρέπει να έχουμε και την εφαρμογή Smart Connect στο κινητό μας και να πατήσουμε το εικονίδιο "W" για να εμφανιστούν και
 • για το Google Glass θα χρειαστούμε μία επιπλέον εφαρμογή την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε από εδώ και το μόνο που αρκεί είναι να πούμε "OK Glass... Show Widgets".


Πάντως βρίσκουμε ωραία πραγματάκια σιγά σιγά και για τα smartwatch που σημαίνει ότι υπάρχει κινητικότητα. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

 1. Στην αγορά των smartphones επήλθε κορεσμός. Όλοι φοράνε τα ίδια πάνω-κάτω, όλοι οι κατασκευαστές έχουν παρόμοιες λειτουργίες στα λογισμικά τους. Γι αυτό και βλέπουμε να ξεπροβάλλουν τα smartwatch. Σίγουρα η επόμενη κατηγορία που θα απασχολήσει τις εταιρίες και άσε τους Ελληναρες που συχνάζουν σε τεχνολογικά blogs και forums να κράζουν θεωρώντας τα άχρηστα. Οπότε λογικό να υπάρχει κινητικότητα. Εγώ προσωπικά περιμένω πολλα από τα smartwatch. Η αρχή έγινε με το Wear, η συνέχεια θα γίνει απ την αεικίνητη Κοινότητα του Android! ;) Ήδη με εσένα, Χρησταρα, έχουμε δει ωραία πραγματάκια από τον κόσμο των smartwatch.
  Σίγουρα θα κινηθώ στην αγορά ενός smartwatch στο άμεσο μέλλον. Αυτό που με κρατάει ακόμα είναι οι υψηλές τιμές τους, η μικρή αυτονομία τους (ρολόι είναι, αν δεν κρατάει τουλαχιστον 7 μέρες, καταντάει κουραστικό) και η μη συμμετοχή της Apple / MS για να αρχίσει επίσημα ο ανταγωνισμός, άρα καλύτερα προϊόντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ να πω την αλήθεια έχω αγοράσει ένα smartwatch αλλά δε μου έχει έρθει ακόμα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω του χρόνου θα εχουμε σοβαρές συσκευές.

   Διαγραφή
  2. Το Omate εννοείς; Αλήθεια αυτό θα το πάρεις ποτέ ή στο περίμενε σε εχουν και θα σε έχουν επ' αορίστου;

   Διαγραφή
  3. Αυτό είναι. Ήρθε.κάποια στιγμή τον.προηγούμενο μήνα αλλά το έστειλα πίσω για να τους κάνω καψονι. Χαχαχαχαχα.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Μάθε παιδί μου Linux | Το σύστημα αρχείων του Linux με απλά λόγια

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Docker | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Home Assistant | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Raspberry Pi | Φτιάξε τις δικές σου κάμερες ασφαλείας με το motionEyeOS

Μάθε παιδί μου Linux | Πώς εγκαθιστούμε εφαρμογές στο Linux

Docker | Πώς δημιουργούμε ένα container και ποια είναι τα πρώτα που αξίζει να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας