Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Wear Aware: Άσε το smartwatch σου να ανησυχεί για το πού βρίσκεται το κινητό σου


Τώρα που έρχονται σιγά σιγά τα smartwatch στη ζωή μας, να μου το θυμηθείτε ότι θα δούμε πράματα και θάματα. Νέα προβλήματα, νέες λύσεις και νέες δυνατότητες έρχονται στις συσκευές μας. Ένα από αυτά είναι το αιώνιο πρόβλημα όπου ξεχνάμε το κινητό μας στο σπίτι και όταν το θυμόμαστε είναι πλέον πολύ αργά.

Το Wear Aware είναι μία απλή εφαρμογή που θα μας διώξει για πάντα αυτό το άγχος, καθώς δένει με ένα ψηφιακό λουράκι το κινητό με το smartwatch και μας ειδοποιεί όταν το ένα απομακρυνθεί από το άλλο! Έτσι είτε το έχουμε ξεχάσει, είτε κάποιος μας το έχει κλέψει και απομακρύνεται, το smartwatch μας είναι εκεί για να μας ειδοποιήσει.

Μία ακόμα έξυπνη λειτουργία του Wear Aware είναι η δυνατότητα εύρεσης του κινητού μας μέσα στο σπίτι. Αν για παράδειγμα το έχουμε στο αθόρυβο και έχει πέσει ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ, μπορούμε με το smartwatch μας να ενεργοποιήσουμε τον ήχο για να ακούσουμε πού βρίσκεται και να το βρούμε. Το δεύτερο χαρακτηριστικό μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε και με φωνητική εντολή, λέγοντας "OK Google, start phone finder" και όλα θα γίνουν αυτόματα.

Είναι μία ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή που τη θεωρούμε must-have για τους κατόχους smartwatch. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

3 στο: "Wear Aware: Άσε το smartwatch σου να ανησυχεί για το πού βρίσκεται το κινητό σου"