Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

[Quick Tip]: Πώς ενεργοποιούμε τις άγνωστες πηγές στη συσκευή μας για εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Play Store


Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο κάνουν jailbreak οι χρήστες iPhone, είναι γιατί θέλουν να εγκαθιστούν εφαρμογές χωρίς τη χρήση του App Store. Στην περίπτωση του Android όμως δε χρειάζεται να κάνεις root για να έχεις αυτό το δικαίωμα καθώς η Google έχει προσθέσει μία εναλλακτική επιλογή στο σύστημα, την οποία πρέπει απλά να ενεργοποιήσουμε.

Όπως τα προγράμματα των Windows υπολογιστών αντιστοιχούν σε αρχεία *.exe, έτσι και στο Android οι εφαρμογές είναι αρχεία *.apk. Δεν τα βλέπουμε ποτέ γιατί διαγράφονται αυτόματα μετά την εγκατάσταση αλλά μπορούμε να τα δημιουργήσουμε ξανά παίρνοντας ένα backup.

Αν λοιπόν θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα *.apk έξω από το Play Store, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τις "Άγνωστες πηγές" στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ασφάλεια". Την επιλογή αυτή μπορούμε να την έχουμε μονίμως ανοιχτή καθώς δεν κινδυνεύουμε να εγκατασταθούν αυτόματα άλλες εφαρμογές, αφού χρειάζονται πάντα δικές μας ενέργειες.


Αφού γίνει αυτό, κατεβάζουμε το apk από το ίντερνετ, ανοίγουμε τον αγαπημένο μας file explorer και πηγαίνουμε στο φάκελο που έχει αποθηκευτεί. Στη συνέχεια πιέζουμε το εικονίδιο και θα εμφανίσει αμέσως το παράθυρο εγκατάστασης.


Πολλά από τα εναλλακτικά market προϋποθέτουν να έχεις ενεργοποιημένες τις "Άγνωστες πηγές", ενώ δε χρειάζεται να το κρύβουμε ότι οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να πειρατέψουν πληρωτέες εφαρμογές, κάτι που δεν προτείνουμε. Είναι πάντως μία εξαιρετική λύση για να ανταλλάσσουμε εφαρμογές μέσω Bluetooth ή WiFi Direct με τους φίλους μας.

2 στο: "[Quick Tip]: Πώς ενεργοποιούμε τις άγνωστες πηγές στη συσκευή μας για εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Play Store"