Lux Auto Brightness: Ένα εξαιρετικό εργαλείο ρύθμισης της οθόνης στη συσκευή μας


Αν και στις τηλεοράσεις οι LED οθόνες είναι πλέον η πρώτη επιλογή, στις φορητές συσκευές δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο όσον αφορά στο ποια θα επικρατήσει. Super Amoled, Super LCD, ή IPS+, όλες έχουν τις διαφορές τους όσον αφορά τη φωτεινότητα και τη "ζεστασιά" των χρωμάτων και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βάλουμε το χεράκι μας για να τις φέρουμε στα μέτρα μας.

Με το Lux Auto Brightness μας δίνεται η δυνατότητα να επέμβουμε σε πολλά χαρακτηριστικά της οθόνης, με πρώτο και κύριο τη φωτεινότητα. Μπορούμε με τη βοήθειά του να ξαναρυθμίσουμε τον αισθητήρα της συσκευής μας για να λειτουργεί καλύτερα και να τη χαμηλώσουμε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την εργοστασιακή ρύθμιση, εξοικονομώντας μπαταρία και σώζοντας τη νυχτερινή μας όραση.

Έχει επίσης τη δυνατότητα να επέμβει στη "θερμοκρασία" της οθόνης ρυθμίζοντας αυτόματα πιο "ψυχρά" ή πιο "ζεστά" χρώματα ανάλογα με την εξωτερική φωτεινότητα, για καλύτερη ευκρίνεια μέρα και νύχτα. Ιδιαίτερα για τη νύχτα και για όσους αρέσκονται να χαζεύουν τα αστέρια, υπάρχει ένα ειδικό φίλτρο με το οποίο μπορούμε να κοιτάμε τη συσκευή μας, χωρίς να χάνουμε τη νυχτερινή μας όραση λόγω φωτεινότητας!


Ένα επίσης εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούμε να του μάθουμε πώς να συμπεριφέρεται. Έτσι αν κάποια στιγμή της ημέρας η αυτόματη ρύθμιση που έχει επιλέξει δε μας βολεύει, μπορούμε να τη ρυθμίσουμε με το χέρι και να πατήσουμε το εικονίδιο με την αλυσίδα. Την επόμενη φορά που η συσκευή μας βρεθεί σε περιβάλλον με τον ίδιο φωτισμό, το Lux θα "θυμηθεί" την επιλογή μας και θα τη ρυθμίσει αυτόματα!

Διαθέτει ένα σωρό ακόμα ρυθμίσεις και υποστηρίζει και τις εντολές του Tasker, διαθέτει μία δωρεάν έκδοση αλλά και μία επί πληρωμή, την οποία μπορούμε να δοκιμάσουμε για μία εβδομάδα και να ζητήσουμε τα χρήματά μας πίσω αν δε μας αρέσει.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter