Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Kernel Tuner 2014: Προσθέστε τις δικές σας ρυθμίσεις στο Linux πυρήνα του Android


Οι χακιές που έχουμε δείξει κατά καιρούς έχουν ένα κοινό στοιχείο, αφορούν το λειτουργικό σύστημα. Υπάρχει όμως και ο Linux πυρήνας του οποίου οι ρυθμίσεις είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη συσκευή μας γρηγορότερη ή να αυξήσουν την αυτονομία της και το Kernel Tuner 2014 είναι το κατάλληλο εργαλείο για να τον διαμορφώσουμε όπως πρέπει.

Με το Kernel Tuner 2014 μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα του κάθε επεξεργαστή ξεχωριστά, τη διαχείριση της RAM για τις εφαρμογές που τρέχουν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο και να τα αποθηκεύσουμε σε προφίλ για όλες τις ρυθμίσεις μας. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης το δικό της διαχειριστή εργασιών και ενσωματωμένο επεξεργαστή του build.prop, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να πειράξουμε ακόμα και voltage της μπαταρίας.


Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όσοι γνωρίζουν για τις δυνατότητες του πυρήνα, γνωρίζουν επίσης και την επικινδυνότητα της αλλαγής αυτών των ρυθμίσεων, ενώ όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα, είναι ευκαιρία να αρχίσουν το διάβασμα και να ψάξουν τις βέλτιστες ρυθμίσεις για τη συσκευή τους.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Play Store και οι επιλογές της ενεργοποιούνται ανάλογα με τον πυρήνα της κάθε συσκευής. Χρειάζεται να έχουμε κάνει root για να το χρησιμοποιήσουμε, ενώ καλό θα είναι να έχουμε κάνει backup τον πυρήνα (δείτε το Flashify).

3 στο: "Kernel Tuner 2014: Προσθέστε τις δικές σας ρυθμίσεις στο Linux πυρήνα του Android"