Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Headset Menu: Εμφανίστε ένα ειδικό μενού εφαρμογών κάθε φορά που συνδέετε στη συσκευή σας ακουστικά


Ένας από τους κυριότερους λόγους για τον οποίο βάζουμε ακουστικά στη συσκευή μας, είναι γιατί θέλουμε να ακούσουμε μουσική. Έχοντας όμως 120 με 150 εφαρμογές σε αυτήν, είναι λιγάκι δύσκολο να βρούμε τις δύο ή τρεις που μας ενδιαφέρουν. Έτσι δημιουργήθηκε το Headset Menu μία εφαρμογή που θα μας παρουσιάσει μόνο αυτές που χρειαζόμαστε, την κατάλληλη στιγμή.

Η λογική της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι εξαιρετικά απλή και αυτό είναι που την κάνει φοβερά χρήσιμη. Συνδέοντας τα ακουστικά στη συσκευή μας, εμφανίζει μέσα στη μπάρα ειδοποιήσεων ένα μενού, το οποίο περιέχει μόνο τις εφαρμογές χρειαζόμαστε. Το μενού αυτό το διαμορφώνουμε φυσικά εμείς προσθέτοντας για παράδειγμα την εφαρμογή του ραδιοφώνου, το αγαπημένο μας music player και όποια άλλη θέλουμε. Έχει επίσης τη δυνατότητα να εμφανίζει το συγκεκριμένο μενού και σε widget στην επιφάνεια του Android, αν δε θέλουμε να τραβάμε συνεχώς τη μπάρα ειδοποιήσεων προς τα κάτω, το οποίο εμφανίζεται μόνο όταν συνδέουμε τα ακουστικά μας!

Λειτουργεί σε συσκευές με Android 4.0+, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενσύρματα και με Bluetooth ακουστικά και διατίθεται δωρεάν προς το παρόν μόνο από το XDA, αλλά σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του και στο Play Store.

3 στο: "Headset Menu: Εμφανίστε ένα ειδικό μενού εφαρμογών κάθε φορά που συνδέετε στη συσκευή σας ακουστικά"