Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Cyberkid: Η εφαρμογή της Ελληνικής Αστυνομίας που προστατεύει τα παιδιά μας στο ίντερνετ


Οι καιροί έχουν αλλάξει και το βλέπουμε από το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά είναι σήμερα εξοικειωμένα με τις οθόνες αφής και θέλουν να παίζουν όλο και περισσότερο με τα tablet των γονιών τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο ίντερνετ ελλοχεύουν κίνδυνοι που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην αυτοκτονία. Η Ελληνική Αστυνομία λοιπόν με τη χορηγία της Wind, δημιούργησαν το Cyberkid, μια εφαρμογή που με σωστή χρήση μπορεί να σώσει ζωές.

Το Cyberkid προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας, όπου μπορούν να παίξουν απλά και επιμορφωτικά παιχνίδια, να ενημερωθούν για τους κινδύνους του ίντερνετ με απλά λόγια και κυρίως να μάθουν ότι δεν πρέπει να φοβούνται να ενημερώνουν τους γονείς τους, όταν κάποιος τα παρενοχλεί στο ίντερνετ. Τα μεγαλύτερα παιδιά που κοντεύουν στην εφηβεία μπορούν να ενημερωθούν για ακόμη πιο συγκεκριμένους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν στο ίντερνετ όπως το phishing, η παρενόχληση, ο εθισμός στο διαδίκτυο αλλά και η σημασία των προσωπικών μας δεδομένων. Η μεγάλη καινοτομία και η πραγματική βοήθεια όμως βρίσκεται στο πλήκτρο "SOS", με το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να επικοινωνήσει άμεσα με τη γραμμή βοήθειας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ζητήσει συμβουλές και βοήθεια.

Είναι μία εξαιρετική ιδέα από την ΕΛ.ΑΣ και της Wind που δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι διαθέσιμοι 24 ώρες για να μας βοηθήσουν, αλλά αυτό που μας λείπει είναι το θάρρος να μιλήσουμε όταν κάποιος μας παρενοχλεί. Τολμήστε το και μη σιωπάτε σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, δωρεάν στο Play Store, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το όλο εγχείρημα βρίσκονται στο www.cyberkid.gov.gr

0 στο: "Cyberkid: Η εφαρμογή της Ελληνικής Αστυνομίας που προστατεύει τα παιδιά μας στο ίντερνετ"