Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

AppDowner: Το app που κάνει downgrade τις εφαρμογές μας σε παλαιότερη έκδοση


Η αναβάθμιση των εφαρμογών είναι συνήθως μια ευχάριστη διαδικασία, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου αυτό δεν ισχύει. Από τη μία το γραφικό περιβάλλον μπορεί να αλλάξει σε κάτι που δε μας αρέσει και από την άλλη η εφαρμογή να μην τρέχει πλέον καλά λόγω των αλλαγών που έχει υποστεί. Το AppDowner είναι ένα απλό app το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην παλιά έκδοση χωρίς κόπο.

Ο λόγος που χρειαζόμαστε το AppDowner είναι διότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε μία νεότερη έκδοση με μία παλαιότερη, χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο installer του Android. Μπορούμε φυσικά να απεγκαταστήσουμε τη μεταγενέστερη έκδοση πρώτα, αλλά έτσι θα χάσουμε τα δεδομένα μας τα οποία μπορεί να είναι πολύτιμα (π.χ. το High Score σε ένα παιχνίδι). Έτσι λοιπόν με το AppDowner μπορούμε να επιλέξουμε το παλιό apk αρχείο, το οποίο θα πρέπει να έχουμε αποθηκευμένο στη μνήμη μας και να πατήσουμε απλά "Install" για να γίνουν όλα τα υπόλοιπα αυτόματα.

Δεν είναι και το ότι καλύτερο εδώ που τα λέμε, ιδιαίτερα επειδή θα πρέπει να κρατάμε backup των εφαρμογών μας, αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Χρειάζεται επίσης να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας και λειτουργεί σε συσκευές με Android 4.0+. Θα το βρείτε μόνο στο νήμα του στο XDA προς το παρόν.

1 στο: "AppDowner: Το app που κάνει downgrade τις εφαρμογές μας σε παλαιότερη έκδοση"