Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

[Quick Tip]: Πώς θα δω τους κωδικούς όλων των WiFi δικτύων που είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή μου;


Σας έχει τύχει ποτέ να ξεχάσετε τον κωδικό του WiFi στο οποίο συνδέεστε καθημερινά, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τον μοιραστείτε με κάποιον φίλο σας ή να συνδέσετε μια δεύτερη συσκευή; Η διαδικασία του να αλλάζεις κωδικό στο router, εκτός από βαρετή, προϋποθέτει και τη ρύθμιση όλων των συσκευών μας από την αρχή. Όχι όμως αν μία από αυτές είναι Android.

Δε θα χρησιμοποιήσουμε κάποια "ειδική" εφαρμογή για να το βρούμε αλλά θα ανοίξουμε ένα απλό text αρχείο στο οποίο αποθηκεύονται όλοι οι κωδικοί των δικτύων που έχουμε προσθέσει ποτέ. Με τον ES File Explorer για παράδειγμα, αν του δώσουμε δικαιώματα διαχειριστή, μπορούμε να πάμε στη διαδρομή "/data/misc/wifi" και να ανοίξουμε το αρχείο "wpa_supplicant.conf".


Εκεί είναι αποθηκευμένα όλα τα δίκτυα στα οποία έχουμε συνδεθεί ποτέ μαζί με:

 • την ονομασία τους (SSID)
 • το password (psk)
 • τον τύπο ασφάλειας του δικτύου (key_mgmt) και
 • τη σειρά προτεραιότητας (priority)


Εκτός από το να δούμε και να θυμηθούμε τα δίκτυα και τους κωδικούς μας, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα με το χέρι χωρίς να είμαστε κοντά τους. Έτσι όταν βρεθούμε κοντά στο συγκεκριμένο δίκτυο, η συσκευή μας θα συνδεθεί αυτόματα! Φανταστείτε να μαζεύαμε σε ένα κοινόχρηστο αρχείο στο cloud όλα τα δίκτυα με τους κωδικούς που γνωρίζουμε και να τα προσθέταμε στο συγκεκριμένο αρχείο, ο καθένας στη δική του συσκευή. Θα ήμασταν συνέχεια online σε οποιαδήποτε καφετέρια, εμπορικό κέντρο, κοινόχρηστο ή ιδιωτικό χώρο στην Ελλάδα.

8 στο: "[Quick Tip]: Πώς θα δω τους κωδικούς όλων των WiFi δικτύων που είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή μου;"
 1. Το νεξους 5 είναι ρουτ απο τη μαμά του? Η θέλει τζολεμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ενδιαψέρον.
  πάντως υπάρχουν και apps, στο play store που κάνουν αυτη τη δουλεία ( και νομίζω δε χρειάζεται να σαι rooted)- πχ: wifi key view.

  εάν όμως είσαι, υπάρχει γαμάτο module για το xposed framework: wifikeyview. εγκαθιστώντας και ενεργοποιώντας το σου εμφανίζει έξτρα επιλογή "Show Password" με long press στο δίκτυο που θες από τη λίστα αποθηκευμένων δικτύων στα wifi settings.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το wifi key view που ειπες θελει ρουτ τζαπα το κατεβασα

   Διαγραφή
 3. Βλέπεις τα δικά σου pass, γιατί αν δεις του γείτονα τα πράγματα γίνονται not cool. ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή