Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Lumosity: Εκπαιδεύουμε το μυαλό μας μέσα από 40 mini game με τη βοήθεια της επιστήμης


Το να παίζεις παιχνίδια είναι απλά ευχάριστο. Το να παίζεις και να μαθαίνεις ταυτόχρονα, ακόμα καλύτερο. Το να παίζεις όμως και παράλληλα να ακονίζεις τον εγκέφαλό σου είναι καταπληκτικό. Έχουμε δει πολλά παιχνίδια που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό αλλά το Lumosity είναι το πρώτο που έχει δημιουργηθεί από νευροεπιστήμονες ειδικά για να γυμνάσει το μυαλό μας παίζοντας.

Το Lumosity δημιουργεί προσωποποιημένα προγράμματα για τον καθένα μας με τα οποία μπορούμε να εκπαιδεύσουμε και να επεκτείνουμε τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την ταχύτητα και την ευελιξία σκέψης και την επίλυση προβλημάτων, μέσα από 40+ mini game. Πώς το κάνει αυτό; Πριν ξεκινήσουμε μας ζητάει να δηλώσουμε τι μας ενδιαφέρει περισσότερο να γυμνάσουμε και μας φέρνει κάθε μέρα πέντε νέα παιχνίδια για να παίξουμε.


Ανάλογα με την απόδοσή μας η εφαρμογή αλλάζει το πρόγραμμα για να επικεντρωθεί σε αυτό που υστερούμε περισσότερο πιέζοντάς μας ευχάριστα να τα καταφέρουμε. Κάθε μέρα χρειαζόμαστε 10 - 20 λεπτά για να κάνουμε τη γυμναστική μας και έτσι δε θα το βαρεθούμε εύκολα, ενώ μπορούμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους χρήστες μέσω του online leaderboard.

Στη δωρεάν έκδοση μπορούμε να παίξουμε έως τρία διαφορετικά παιχνίδια τη μέρα (ενώ στην πληρωτέα πέντε), τα οποία μπορούμε να επαναλάβουμε όσες φορές θέλουμε. Αν τα θέλουμε όμως όλα θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς η υπηρεσία λειτουργεί με μηνιαία ή ετήσια συνδρομή (τιμές). Παρ' όλα αυτά ακόμα και αν δεν πληρώσουμε μπορούμε να διασκεδάσουμε και να κάνουμε το κουτσουρεμένο πρόγραμμά μας. Τέλος, αξίζει να πούμε ότι επειδή είναι μια online υπηρεσία, μπορούμε φυσικά να το παίξουμε και από τον υπολογιστή μας, μέσα από την επίσημη του σελίδα του.

Θα το βρείτε στο Play Store.

0 στο: "Lumosity: Εκπαιδεύουμε το μυαλό μας μέσα από 40 mini game με τη βοήθεια της επιστήμης"