Lumosity: Εκπαιδεύουμε το μυαλό μας μέσα από 40 mini game με τη βοήθεια της επιστήμης


Το να παίζεις παιχνίδια είναι απλά ευχάριστο. Το να παίζεις και να μαθαίνεις ταυτόχρονα, ακόμα καλύτερο. Το να παίζεις όμως και παράλληλα να ακονίζεις τον εγκέφαλό σου είναι καταπληκτικό. Έχουμε δει πολλά παιχνίδια που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό αλλά το Lumosity είναι το πρώτο που έχει δημιουργηθεί από νευροεπιστήμονες ειδικά για να γυμνάσει το μυαλό μας παίζοντας.

Το Lumosity δημιουργεί προσωποποιημένα προγράμματα για τον καθένα μας με τα οποία μπορούμε να εκπαιδεύσουμε και να επεκτείνουμε τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την ταχύτητα και την ευελιξία σκέψης και την επίλυση προβλημάτων, μέσα από 40+ mini game. Πώς το κάνει αυτό; Πριν ξεκινήσουμε μας ζητάει να δηλώσουμε τι μας ενδιαφέρει περισσότερο να γυμνάσουμε και μας φέρνει κάθε μέρα πέντε νέα παιχνίδια για να παίξουμε.


Ανάλογα με την απόδοσή μας η εφαρμογή αλλάζει το πρόγραμμα για να επικεντρωθεί σε αυτό που υστερούμε περισσότερο πιέζοντάς μας ευχάριστα να τα καταφέρουμε. Κάθε μέρα χρειαζόμαστε 10 - 20 λεπτά για να κάνουμε τη γυμναστική μας και έτσι δε θα το βαρεθούμε εύκολα, ενώ μπορούμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους χρήστες μέσω του online leaderboard.

Στη δωρεάν έκδοση μπορούμε να παίξουμε έως τρία διαφορετικά παιχνίδια τη μέρα (ενώ στην πληρωτέα πέντε), τα οποία μπορούμε να επαναλάβουμε όσες φορές θέλουμε. Αν τα θέλουμε όμως όλα θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς η υπηρεσία λειτουργεί με μηνιαία ή ετήσια συνδρομή (τιμές). Παρ' όλα αυτά ακόμα και αν δεν πληρώσουμε μπορούμε να διασκεδάσουμε και να κάνουμε το κουτσουρεμένο πρόγραμμά μας. Τέλος, αξίζει να πούμε ότι επειδή είναι μια online υπηρεσία, μπορούμε φυσικά να το παίξουμε και από τον υπολογιστή μας, μέσα από την επίσημη του σελίδα του.

Θα το βρείτε στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;