Φάκελος Εξέλιξη: LG G2 εναντίον LG G3


Η τεχνολογία προχωράει με ταχείς ρυθμούς αλλά στην περίπτωση των smartphone δεν είναι τόσο γρήγορη όσο νομίζουμε. Ο κορεσμός των χαρακτηριστικών, ο μειωμένος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών και άλλοι παράγοντες δημιουργούν περιπτώσεις όπου πολλές φορές αξίζει να αγοράσεις το περσινό μοντέλο και όχι το φετινό. Ξεκινάμε σήμερα μία νέα κατηγορία στο Dr. Android με ονομασία "Φάκελος Εξέλιξη" όπου θα συγκρίνουμε μοντέλα ίδιων εταιριών που διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αρχίζουμε λοιπόν με το LG G3 μιας και από σήμερα (24/06/14) ξεκινάει η παγκόσμια διάθεσή του και πολύς κόσμος θα θέλει να το αποκτήσει. Τι έχει όμως να προσφέρει περισσότερο από το περσινό LG G2;


Σημαντικές διαφορές

Οθόνη: Πρώτα από όλα η οθόνη του η οποία δε μεγάλωσε πολύ σε διαστάσεις αλλά εκτινάχθηκε σε πυκνότητα pixel δίνοντάς μας μία ανάλυση που θα ταίριαζε περισσότερο σε tablet 10 ιντσών.

Θύρα microSD: Η προσθήκη της θύρας microSD είναι επίσης σημαντική για όσους θέλουν να έχουν όλη την ψηφιακή τους ζωή σε μία συσκευή στην οποία με μια κάρτα έως 128GB σίγουρα δε θα έχουν πρόβλημα ακόμα και με το μοντέλο των 16GB.

3GB RAM: Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχει πλέον και η έκδοση με 3GB RAM η οποία όπως είναι φυσικό θα καθυστερήσει πολύ την αγορά του επόμενού μας smartphone.

SAR: Άλλη μία εξαιρετική βελτίωση του G3 είναι η μείωση της ακτινοβολίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, η οποία έφτασε σχεδόν στο μισό σε σχέση με το G2, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο.

Τα λοιπά: Στα λοιπά η προστασία της οθόνης αυξήθηκε σε Gorilla Glass 3, ένας τομέας όπου σίγουρα υπάρχει πρόοδος, ενώ η κάμερα είναι ίδια με τη διαφορά ότι μπορεί να βγάλει πλέον υψηλότερης ποιότητας βίντεο. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε και ότι το G2 έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία σε κατάσταση αναμονής από το G3 πράγμα το οποίο είναι σημαντικό, αλλά υστερεί στη διάρκεια κλήσεων.

Αξίζει;

Αξίζει λοιπόν να το αγοράσει κανείς; Προσωπικά θεωρώ ότι το G3 είναι μία μικρή αναβάθμιση του G2 και τίποτα περισσότερο. Η ανάλυση της οθόνης είναι απλά υπερβολική και χωρίς νόημα, ενώ όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι πάνω κάτω τα ίδια. Με την πτώση τιμής που θα υποστεί το G2 μετά την κυκλοφορία του G3, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να το αποκτήσει κανείς που νομίζω δεν πρέπει να χάσουμε.

Ψηφίζουμε λοιπόν... LG G2!

Σχόλια

  1. Σύμφωνο και επαυξάνω γιατρέ. Ως κάτοχος του g2 δεν ένιωσα την ανάγκη να στραφώ στο g3. Το μόνο που θα με έπειθε η Θύρα microSD. Βρίσκω υπερβολική την 3GB RAM όταν με 2 RAM στο android νιώθεις ότι πλέον έχεις κινητό που στροφαρει χωρίς κολλήματα, ενώ το ίδιο συμμερίζομαι και για την οθόνη. Εύστοχη λοιπόν κατά εμέ η άποψή σου. Ψηφίζω και εγώ g2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το G3 περίμενα να βγει για να αποκτήσω το G2 που το θεωρώ το καλύτερο κινητό που έχει βγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετά την κυκλοφορία του G3, θα προτείνατε G2 ή Nexus 5?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 8) | Άδειες φακέλων, αρχείων και διεργασιών

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 7) | Ο ρόλος των χρηστών και των ομάδων στο Linux

Docker (μέρος 5) | Ολοκληρωμένη διαχείριση του Docker με γραφικό περιβάλλον από το Portainer

Android | Πώς βγάζουμε αστροφωτογραφίες με την Google camera