Έσπασε η οθόνη στη συσκευή σας; Χειριστείτε την απλά και γρήγορα από την άνεση του υπολογιστή σας!


Ένα από τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι χρήστες των smartphone, είναι ο χειρισμός τους μετά το ατυχές γεγονός του σπασίματος της οθόνης. Δεν είναι κάτι καθημερινό αλλά όταν συμβεί, θέλεις να πάρεις κάποια πράγματα από μέσα ή να διαγράψεις τα δεδομένα σου. Για του κατόχους Android συσκευών υπάρχει πλέον λύση με το Ultimate touchscreen control for Android.

Ο δημιουργός του χρησιμοποίησε την τεχνολογία του Droid @ Screen με την οποία μπορούμε να προβάλουμε την οθόνη της συσκευής μας στον υπολογιστή, στην οποία πρόσθεσε κάποιες έξτρα λειτουργίες χειρισμού μέσω ενός ειδικού πληκτρολογίου. Με τη βοήθειά του λοιπόν μπορούμε να πληκτρολογήσουμε κείμενο σε οποιοδήποτε πεδίο ή widget, να επιλέξουμε και να ανοίξουμε οποιαδήποτε εφαρμογή, να απενεργοποιήσουμε τη συσκευή μας και πολλά ακόμα. Μπορούμε να κάνουμε δηλαδή σχεδόν τα πάντα.

Λειτουργεί με εντολές του ADB αφού συνδέσουμε τη συσκευή μας μέσω USB στον υπολογιστή, για αυτό θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένο τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στη συσκευή μας, κάτι που πρέπει να γίνει πριν σπάσει η οθόνη. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το νήμα του στο XDA στο οποίο μέχρι στιγμής δίνεται μόνο ένα link από το Google Drive (και αυτά κλειδώνουν εύκολα οπότε βιαστείτε).

Το βίντεο είναι κατατοπιστικότατο:


Σχόλια

 1. Πολύ χρήσιμο άρθρο! Ίσως μου χρειαστεί.

  Το adb από recovery χρησιμοποιώ εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πακέτο!!! Μάλλον κατέβηκε :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γιατί να μη βάλεις ένα καλωδιάκι OTG και να συνδέσεις ένα ποντίκι ( ή και πληκτρολόγιο ) και να κάνεις τη δουλεια σου; εκτός και αν μιλάμε για περίπτωση που η οθόνη είναι μάυρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστό και αυτό αλλά δεν έχουν όλες οι συσκευές OTG δυνατότητες.

   Διαγραφή
  2. προσπαθώ να το δοκιμάσω τώρα έτσι για να βρίσκεται ( μιας και τη βολεύομαι με το OTG ). αλλά οταν συνδέω με PC θέλει permission για USB debugging συγκεκριμένα για το PC (και έχει και επιλογή για always allow) [προφανώς δεν εννοώ το γενικό option allow usb debugging στα developer options].

   υπάρχει τρόπος να του δώσω τα δικαιώματα με άλλο τρόπο; γιατί όταν συνδεσω με το PC δεν έχω mouse συνδεδεμένο για να κάνω τη δουλειά μου

   δοκίμασα να χρησιμοποιήσω κάποιο τηλέφωνο ή το PC σαν mouse μέσω δικτύου ή bluetooth, άλλα οι προσπάθιες μου στέφθηκαν με αποτυχία. ίσως με rootάρισμα να είχα μεγαλύτερη γκάμα επιλογών-applications.

   η άλλη μου επιθλογή θα ήταν ένα otg micro usb hub, αλλά για την ώρα είναι περιττό έξοδο. άσε που δεν έχω σταμπάρει κάτι στην εγχώρια αγορά.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter