Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

[Quick tip] Συνδέουμε cloud υπηρεσίες στη συσκευή μας με τη βοήθεια του ES File Explorer


Το ξέρατε ότι ανάμεσα στα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο ES File Explorer, έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με όλα τα γνωστά cloud δίκτυα και να τα κάνει να φαίνονται ως τοπικοί φάκελοι στη συσκευή μας; Αυτό όχι μόνο είναι εξυπηρετικό για την εύκολη μεταφορά των αρχείων μας αλλά μας απαλλάσσει και από τις αντίστοιχες εφαρμογές των cloud υπηρεσιών.

Για να προσθέσουμε το δίκτυο που θέλουμε αρκεί να πάμε στην καρτέλα "Σύννεφο" και να πατήσουμε "Νέο". Στη συνέχεια επιλέγουμε ποιο ή ποια από όλα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε τα στοιχεία εισόδου στο παράθυρο που θα μας εμφανίσει.


Αφού γίνει η πιστοποίηση με το server της αντίστοιχης υπηρεσίας, οι φάκελοι και τα αρχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή, εμφανίζονται πλέον όπως τα τοπικά αρχεία στη συσκευή μας.


Μπορούμε λοιπόν εύκολα και γρήγορα να κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση ολόκληρους φακέλους από τη συσκευή μας στο cloud και αντίστροφα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα δείτε ότι ο ES ανεβάζει γρηγορότερα τα αρχεία μας στο server παρά η επίσημη εφαρμογή. Το καλύτερο από όλα είναι φυσικά ότι κερδίζουμε και χώρο καθώς δε χρειαζόμαστε πλέον τις εφαρμογές αυτές. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ για να βλέπουμε τα αρχεία μας αλλά αυτό είναι λογικό.

Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι είναι πολύ βολικό.

1 στο: "[Quick tip] Συνδέουμε cloud υπηρεσίες στη συσκευή μας με τη βοήθεια του ES File Explorer"