Dimple: Το NFC αυτοκόλλητο που προσθέτει περισσότερα πλήκτρα στη συσκευή σου!


Μία πρωτότυπη ιδέα για τις φορητές μας συσκευές έκανε την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα και είναι ίσως ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας NFC. Ο λόγος για το Dimple που εκτός από ένα εξαιρετικό ουίσκι, είναι και ένα σετ με NFC αυτοκόλλητα τα οποία ψάχνουν για χρηματοδότηση στο Indiegogo.

Η λογική του Dimple είναι απλή και παράλληλα πανέξυπνη. Αντί να κολλήσουμε τα αυτοκόλλητα NFC στον τοίχο, το γραφείο, το αυτοκίνητο και άλλα σταθερά σημεία, τα κολλάμε στο πίσω μέρος της συσκευής μας και έτσι μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε πιέζοντάς τα. Με αυτό τον τρόπο προσθέτουμε επιπλέον πλήκτρα στη συσκευή μας τα οποία όχι μόνο μπορούν να κάνουν πιο προχωρημένες εργασίες, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τα προγραμματίσουμε ξανά και ξανά.

Για παράδειγμα θα μπορούσαμε με ένα από τα πλήκτρα να τραβάμε φωτογραφίες, να ανοίγουμε μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή να αυξομειώνουμε τον ήχο αν τυχόν τα κανονικά πλήκτρα της συσκευής χαλάσουν. Θα μπορούσαμε επίσης να δημιουργήσουμε προφίλ ρυθμίσεων όπως είδαμε με τα κανονικά NFC αυτοκόλλητα και να έχουμε ένα κουμπί για τις ρυθμίσεις σπιτιού, ένα άλλο για το γραφείο και ούτω καθεξής. Μπορούμε να φτιάξουμε και το δικό μας LG G2 μιμούμενοι τις λειτουργίες των πλήκτρων που διαθέτει στο πίσω μέρος. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Μαζί με τα αυτοκόλλητα θα πάρουμε και την εφαρμογή η οποία δίνει ζωή στο όλο εγχείρημα, ενώ οι δημιουργοί του θα κυκλοφορήσουν σύντομα και το δικό τους SDK για να μπορέσουν οι προγραμματιστές όλου του κόσμου να δημιουργήσουν τις δικές τους λειτουργίες.

Το Dimple ζητάει τη χρηματοδότησή μας στο Indiegogo και έχει ήδη πετύχει το στόχο του οπότε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα γίνει πραγματικότητα. Κοστίζει 27 δολάρια για την έκδοση με τα τέσσερα πλήκτρα και 17 δολάρια για την έκδοση με τα δύο, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών. Μπορείτε να στηρίξετε το project σήμερα και να παραλάβετε το δικό σας Dimple στις αρχές του Φθινοπώρου.

Σχόλια

  1. Στη λιστα τηλεφωνων, μονο το Nexus 5 ειναι απο τις Nexus συσκευες. Δηλαδη εγω που εχω Nexus 4, δεν θα μπορω να το χρησιμοποιησω; Η συσκευη μου εχει NFC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λειτουργεί σε όλες τις συσκευές με NFC και Android 4.0. Νομίζω ότι απλά αναφέρουν μερικά από τα πιο γνωστά τηλέφωνα, δεν είναι λίστα υποστήριξης.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter