Αυτόματο backup σε εφαρμογές και τα δεδομένα τους με το Backup manager for apps & data


Στον κόσμο του Android όταν θέλουμε να κάνουμε backup, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στο κορυφαίο Titanium backup, ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο όμως είναι και αρκετά δύσκολο στη χρήση. Παλιότερα το Helium και τώρα το Backup manager for apps & data κάνουν μία προσπάθεια να απλοποιήσουν τη διαδικασία με το δεύτερο να τα κάνει όλα αυτόματα!

Σε αντίθεση με το Titanium, το Backup manager διαθέτει ένα όμορφο και σύγχρονο γραφικό περιβάλλον που σε απαλλάσσει από τον πόνο των ματιών κάθε φορά που το χρησιμοποιείς. Οι λειτουργίες του είναι χωρισμένες σε τρεις καρτέλες με την πρώτη να αναλαμβάνει το backup των εφαρμογών, τη δεύτερη τα δεδομένα τους και την τρίτη να περιέχει τις ρυθμίσεις. Στην ουσία τα μόνα πράγματα που θα χρειαστεί να ρυθμίσουμε είναι να ορίσουμε σε ποιο φάκελο θα αποθηκεύονται οι εφαρμογές και από ποιες εφαρμογές θέλουμε να κρατάμε τα δεδομένα τους. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται αυτόματα.

Το κορυφαίο του πλεονέκτημα λοιπόν είναι η αυτοματοποίηση καθώς το ρυθμίζεις μια φορά και μετά το ξεχνάς. Κάθε φορά που μία εφαρμογή αναβαθμίζεται ή χρησιμοποιείται από εμάς, το Backup Manager αναλαμβάνει δράση στο παρασκήνιο χωρίς να μας ενοχλήσει. Θα καταλάβετε την αξία του όταν θα απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή η οποία δεν υπάρχει πλέον στο Play Store ή ένα παιχνίδι που υπό άλλες συνθήκες θα είχατε χάσει τα save file του.

Το Backup Manager λειτουργεί μόνο σε rooted συσκευές και κυκλοφορεί ελεύθερο στο Play Store. Η δωρεάν έκδοσή του όμως λήγει μετά από επτά ημέρες και έτσι θα χρειαστεί λοιπόν ή να ξοδέψετε 1,50€ για να το αποκτήσετε ή να βάλετε το δωρεάν κωδικό που ξεκλειδώνει όλες τις λειτουργίες του αν είστε χρήστες του XDA.

Σχόλια

  1. Που βρίσκουμε κωδικό για ξεκλείδωμα μέσω xda ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτύπα στο πρόγραμμα που δίνει ο Χρήστος να μπεις στο play store. Μετά στο κάτω μέρος έχει την ιστοσελίδα του δημιουργού. Εκεί μόλις πας θα τον βρεις.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter