Η Sony σχεδιάζει να επιβραβεύει το χρήστη με νέα χαρακτηριστικά όσο χρησιμοποιεί τη συσκευή του με το EvolutionUI!


Τη στιγμή που οι δημιουργοί των εκάστοτε launcher αναλώνονται στον καλλωπισμό και τα flat εικονίδια, μία εξαιρετική ιδέα έρχεται από πλευράς Sony η οποία μπορεί να κάνει πιο ευχάριστη και πιο εύκολη τη χρήση των συσκευών της στο μέλλον. Η ιδέα ακούει στο όνομα EvolutionUI και πρόκειται για ένα νέο τρόπο χρήσης των Android συσκευών μέσω της επιβράβευσης των χρηστών.

Η Sony λοιπόν θέλει να κάνει "παιχνιδάκι" τη χρήση των συσκευών της και με τις δύο έννοιες της λέξης, δημιουργώντας από τη μία ένα UI που θα είναι απλό για τον αρχάριο χρήστη και παράλληλα ένα πραγματικό παιχνίδι επιβράβευσης ανάλογα με το πόσο πολύ χρησιμοποιεί ο χρήστης το κινητό του. Το βίντεο είναι εξαιρετικά κατατοπιστικό.


Όταν πρωτοανοίξουμε λοιπόν τη συσκευή μας, οι εφαρμογές που θα βρίσκονται σε αυτή θα είναι οι απολύτως βασικές. Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα πέντε φορές τις εφαρμογές αυτές, θα εμφανίζεται το πλήκτρο "All apps" με το οποίο θα έχουμε πρόσβαση και στις υπόλοιπες. Οι επιφάνειες θα είναι επίσης κλειδωμένες και θα μπορούμε να τις ξεκλειδώσουμε βάζοντας πέντε συντομεύσεις στη μοναδική διαθέσιμη. Όλα αυτά θα εμφανίζονται ως "Κατορθώματα" στη μπάρα ειδοποιήσεων και θα υπάρχει μία κεντρική εφαρμογή διαχείρισης από στην οποία θα μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τα νέα χαρακτηριστικά. Η Sony το πιστεύει τόσο πολύ που διέθεσε τον κώδικά του ελεύθερα σε όποιον θέλει να συνδράμει, δημιουργώντας και άλλες εφαρμογές που θα "υπακούν" σε αυτή την κεντρική υπηρεσία κατορθωμάτων.

Το Gamification, η "παιχνιδοποίηση" δηλαδή που προσπαθεί να εισάγει η Sony μέσω του EvolutionUI, έχει αποδείξει και σε άλλους τομείς ότι συμβάλει σημαντικά στην ευκολότερη κατανόηση και την ευχρηστία διαφόρων εργασιών. Είναι μία πολύ καλή ιδέα αλλά τι λέτε; Θα μας βοηθήσει ή θα μας μπερδέψει περισσότερο;

Σχόλια

  1. Πολύ ανούσιο κατα τη γνώμη μου! (ειμαι Sony Fanboy) δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό...ταλαιπωρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να δοκιμαστεί για να υπάρχει μια αντικειμενική γνώμη αλλά από την άλλη εντάξει για τον αρχάριο αλλά για τον έμπειρο; Για καλαμπούρι καλό είναι ειδικά στην αρχή που είναι καινούργιο αλλά μετά ίσως να καταντήσει κουραστικό ( μετά από μια αναβάθμιση ή "επαναφορά" πάλι τα ίδια; ).
    Αν υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση είναι καλή προσθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα υπάρχουν προφίλ και προφανώς θα μπορείς να δηλώσεις ότι είσαι προχωρημένος χρήστης. Φαίνεται και στην εικόνα στο τελευταίο screenshot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό αυτό.Θα το πετύχει όμως.Αλλο η sony για το playstation και άλλο η sony για κινητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες