Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

[Quick tip] Πώς αποθηκεύουμε χάρτες στο Google Maps για offline χρήση


Οι χάρτες της Google είναι ίσως οι πιο πλήρεις από άποψη πληροφοριών και κάλυψης όμως δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να είμαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ για να τους εκμεταλλευτούμε. Ευτυχώς όμως η Google μας δίνει την επιλογή να αποθηκεύσουμε στη συσκευή μας όσα μέρη θέλουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα offline.

Θα χρειαστεί λοιπόν να βάλουμε στο προσκήνιο το χάρτη που χρειαζόμαστε, για παράδειγμα τη Ζάκυνθο που βλέπουμε στις εικόνες και να πατήσουμε την "Αναζήτηση" στο επάνω μέρος. Εκεί θα βρούμε την επιλογή "Να γίνει αυτή η περιοχή χάρτη διαθέσιμη εκτός σύνδεσης", την οποία επιλέγουμε και ο χάρτης κατεβαίνει αυτόματα με όλα τα επίπεδα ζουμ που είναι διαθέσιμα.


Ακόμα όμως και αν έχουμε ίντερνετ στο κινητό μας, η αναφερόμενη επιλογή μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε οικονομία. Ας πούμε για παράδειγμα ότι θέλουμε να πάμε ένα ταξίδι και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την πλοήγηση του Google Maps για να μας οδηγήσει. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε όλο το χάρτη του ταξιδιού και έτσι η συσκευή μας θα χρειάζεται τη σύνδεση μόνο για να υπολογίσει την καλύτερη διαδρομή, αν χάσουμε κάποια στροφή ή χαθούμε.

Υπάρχουν φυσικά κάποιοι περιορισμοί σχετικά με το μέγεθος του χάρτη που θέλουμε αλλά μπορεί να καλύψει άνετα ολόκληρους νομούς.

4 στο: "[Quick tip] Πώς αποθηκεύουμε χάρτες στο Google Maps για offline χρήση"