Νέο logo, νέο προφίλ και νέα κατεύθυνση για την εταιρία πλέον Cyanogen Inc.


Με τη σταθερή παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια η CyanogenMod κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Android fan ως ένα ερασιτεχνικό project. Ως εταιρία πλέον αλλάζει στρατηγική καθώς χρειάζεται την εμπιστοσύνη των επενδυτών που θα τη στηρίξουν αλλά και των εταιριών που θα αγοράσουν τις συσκευές της.

Έτσι λοιπόν σοβαρεύεται αλλάζοντας σε ένα πιο στιβαρό logo του οποίου το τρίπτυχο είναι "Παραμετροποίηση, Ασφάλεια, Ανοιχτός κώδικας". Στο κέντρο έχουμε την παραμετροποίηση η οποία συμβολίζει το πόσο σημαντικός είναι ο χρήστης για τη CM και περιβάλλεται από την ασφάλεια, ενώ το βέλος στα δεξιά συμβολίζει το χαρακτήρα ανοιχτού κώδικα της ROM, ο οποίος κινεί την εταιρία στο μέλλον.


Τι γίνεται όμως με το Cid; Το υπάρχον logo της ROM θα αντιπροσωπεύει πλέον την κοινότητα ξεχωρίζοντας έτσι τα δύο μονοπάτια που θα ανοίξουν οι δημιουργοί της, ένα σοβαρό και premium που θα απευθύνεται σε εταιρίες και ένα χαρούμενο και πιο ελεύθερο για εμάς τους υπόλοιπους. Είναι μια καλή κίνηση αλλά θα δούμε αν αυτός ο διαχωρισμός θα αποφέρει τα αποτελέσματα που θέλουν στη Cyanogen.


Σχόλια

  1. Και φαντάζομαι πως το oneplus θα είναι η αρχή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι ο μόνος που δεν του άρεσε ο δρόμος που διάλεξε η εταιρία Cyanogen;
    Δεν ξέρω, σαν να με αποτραβηξε από τότε που ανακοίνωσε την απόφασή της η ομάδας της CyanogenMod να γίνει εταιρία. Αντιθέτως η Omni δείχνει πιο ενδιαφέρουσα από οποιαδήποτε και ας είναι η νεότερη απ όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μεταβατικό στάδιο και το βλέπω και εγώ πολύ σκεπτικα. Ελπίζω να το χειριστούν σωστά.

      Διαγραφή
    2. Προς τι η αποστροφή, απο την στιγμή που δεν σταμάτησαν να προσφέρουν στο community? Οι περισσότερες custom rom (ακόμα και οι πιο pure AOSP) βασίζουν τις roms τους στο CM device tree και στα build τους δεν περιέχουν ούτε ένα proprietary app.

      Χειρότεροι δεν είναι οι δήθεν open-source, AOSP developer που μέσω της δημοφιλίας της rom τους προμοτάρουν τις εφαρμογές τους?

      Διαγραφή
    3. @DaRk_dOg
      Το ίδιο είναι, να προσφέρεις στην κοινότητα, έστω και αν προμοταρεις μια εφαρμογή...
      και το ίδιο είναι να μετατρέπεις την τεράστια βάση χρηστών σου, σε beta Testers και να κρατας τα πιο καλά χαρακτηριστικα της rom, για τους εταιρικούς πελάτες σου?
      Τρελό φάουλ η Cyanogen..

      Μίμης

      Διαγραφή
    4. Ελπίζω να μη συμβεί αυτό.

      Διαγραφή
    5. @Μίμης

      Beta testers είναι ΟΛΟΙ οι user nightlies σε όλες τις ROM. Απο κει κ πέρα ποιό χαρακτηριστικό της CM δε βγήκε στο ευρύ κοινό κ κρατήθηκε μόνο για τους εταιρικούς πελάτες? Μιλάμε για το εαν κ ίσως? Βλέπει κανείς τα commit κ τις βελτιώσεις που κάνουν στο codebase? Από κει και πέρα αν σκέφτονται να προσθέσουν κάποιες επιπλέον προαιρετικές υπηρεσίες επί πληρωμή (πχ cloud storage ή κάποιον remote device manager με εξελιγμένα χαρακτηριστικά) που είναι το πρόβλημα?

      Ξεχνάτε την περίπτωση του, επί πληρωμή, LockIt που προμοτάραν από την PA και μετά από 2-3 update τραβήχτηκε απο το play?(εκεί να δεις beta testing με κέρδος). Την εφαρμογή που έδινε όλα τα καινούρια τους χαρακτηριστικά πρώτα ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΉ και το παρουσίασαν σαν community help?

      Τα παραπάνω χωρίς πρόθεση φανμποϊσμού, απλά πιστεύω πως είναι λάθος να θάβουμε τον έναν κ να χαϊδεύουμε τον άλλον. Τα πραγματικά community projects είναι λίγα κ γνωστά.



      Διαγραφή
    6. Καταλαβαίνω πως το λες φίλε είναι σωστός ο τρόπος σκέψης. Απλά όπου μπαίνει το χρήμα συνήθως στραβώνουν τα πράγματα και προσωπικά το απεύχομαι.

      Διαγραφή
    7. Chris K και εγώ ευελπιστώ απλά σε βελτίωση της rom (Δεν ξεχνάω και τα δικά τους χαΐρια με το Focal και τον XplodWild).
      Θα δείξει :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;