Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Προστατευτείτε από επιθέσεις σε κοινόχρηστα WiFi δίκτυα με το WiFi Protector


Σε συνέχεια του τελευταίου άρθρου μας για την ασφάλεια στο Android, υπάρχει ένας παράγοντας που ακυρώνει αυτόματα όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε πάρει και αυτός είναι η σύνδεση στο WiFi δίκτυο της καφετέριας της γειτονιάς!

Σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο χωρίς σοβαρά μέτρα ασφαλείας όπως είναι της καφετέριας, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί:

  • να μας παρακολουθήσει,
  • να μας κλέψει κωδικούς,
  • να μπει στα προφίλ μας σε κοινωνικά δίκτυα,
  • να μπει στην τράπεζά μας αλλά και
  • να διακόψει τη σύνδεση στη συσκευή μας προς όφελός του.

Αιτία είναι οι γνωστές μέθοδοι ελέγχου ασφαλείας δικτύων, οι οποίες έχουν πλέον μεταφερθεί σε εφαρμογές Android και με ένα άγγιγμα ο καθένας μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για κακούς σκοπούς. Δοκιμάσαμε σε ελεγχόμενο περιβάλλον τα γνωστότερα εργαλεία που βρήκαμε στο Android και ανακαλύψαμε ότι αν έχουμε το WiFi Protector στη συσκευή μας δεν κινδυνεύουμε από κανέναν!

Το WiFi Protector είναι μία απλή εφαρμογή η οποία τρέχει στο παρασκήνιο, όταν συνδεόμαστε σε ένα WiFi δίκτυο. όταν κάποια άλλη συσκευή προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μία από τις παραπάνω επιθέσεις, μας ενημερώνει ότι δεχόμαστε επίθεση και μάλιστα μας εμφανίζει την IP και τη MAC address της συσκευής που μας επιτίθεται. Αυτό σημαίνει ότι πλέον γνωρίζουμε τον ένοχο καθώς το MAC address είναι μοναδικό για κάθε ψηφιακή συσκευή και μπορούμε άνετα να τον πάμε στον εισαγγελέα. Η εφαρμογή έχει επίσης τη δυνατότητα να κλείνει το WiFi της συσκευής μας κάθε φορά που δέχεται επίθεση, ενώ αν έχουμε κάνει root και έχουμε ενεργοποιήσει την αντίστοιχη επιλογή, μπορούμε να συνεχίσουμε την πλοήγηση πλήρως προστατευμένοι.

Για όσους θέλουν να το ψάξουν περισσότερο, οι πιο γνωστές επιθέσεις που μπορούν να γίνουν από τις συγκεκριμένες εφαρμογές είναι:

  • το ARP (Address Resolution Protocol) spoofing / poisoning,
  • το MiTM (Man in The Middle) και
  • το DoS (Denial of Service).

Αν τυχόν ποτέ σας συμβεί κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το αφήσετε να περάσει έτσι χαλαρά. Η χρήση αυτών των εργαλείων είναι 100% παράνομη και ποτέ δεν ξέρετε τι έχει πάρει από τη συσκευή σας ο επιτιθέμενος. Κατεβάστε το δωρεάν από το Play Store και χρησιμοποιήστε το σε ΟΛΕΣ τις Android συσκευές σας άμεσα.

11 στο: "Προστατευτείτε από επιθέσεις σε κοινόχρηστα WiFi δίκτυα με το WiFi Protector"