Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

TimePIN: Δυναμική αλλαγή του PIN σύμφωνα με την ώρα για αυξημένη ασφάλεια στην Android συσκευή μας


Η ανάγκη για την προστασία των δεδομένων στη συσκευή μας είναι δεδομένη και σε επίπεδο κλειδώματος της συσκευής το Android δόξα τω Θεώ προσφέρει αρκετές λύσεις. Το pattern και το PIN lock είναι μερικές από αυτές όμως είναι στατικές, μπορεί δηλαδή κάποιος να μάθει το προεπιλεγμένο pattern ή PIN και αφού κλέψει τη συσκευή μας να την ξεκλειδώσει.

Το TimePIN είναι μία εφαρμογή η οποία αντικαθιστά αυτόματα τον αριθμό κλειδώματος της συσκευής με την τωρινή ώρα ή ημερομηνία. Ενεργοποιώντας το δηλαδή κάθε λεπτό η συσκευή μας θα έχει διαφορετικό PIN, για παράδειγμα όταν η ώρα είναι 9:15 το πρωί, το PIN ορίζεται σε 0915 και ούτω καθεξής. Επειδή όμως αργά ή γρήγορα κάποιος μπορεί να ανακαλύψει το "κόλπο" μας το TimePIN διαθέτει έξυπνα εργαλεία για να τον μπερδέψουμε ακόμη περισσότερο.

Με την επιλογή "Mirror" μπορούμε να καθρεφτίσουμε το PIN και έτσι την ώρα 10:25, να διαμορφώνεται σε 10255201, με την επιλογή "Reverse" το αντιστρέφουμε οπότε διαμορφώνεται σε 5201 και με την επιλογή "Offset" μπορούμε να προσθέσουμε αριθμούς στην υπάρχουσα ώρα, για παράδειγμα στο δεύτερο ψηφίο να προστίθεται πάντα +1 και το PIN να διαμορφώνεται σε 1125. Το παρακάτω βίντεο είναι πολύ διαφωτιστικό:


Σε περίπτωση που χάσουμε τη μπάλα το TimePIN διαθέτει και ένα μοναδικό αριθμό PIN, τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφού κάνουμε επανεκκίνηση στη συσκευή μας. Έτσι είμαστε πάντα σίγουροι ότι ακόμη και αν ξεχάσουμε τις ρυθμίσεις που έχουμε δημιουργήσει, δε θα έχουμε πρόβλημα να μπούμε στη συσκευή μας.

Το TimePIN διατίθεται δωρεάν στο Play Store όμως οι λειτουργίες "Offset" και "DatePIN" είναι διαθέσιμες με κόστος περίπου 1,50€. Δοκιμάστε το και δε θα χρειαστεί ξανά να κρύβεστε όταν ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας.

2 στο: "TimePIN: Δυναμική αλλαγή του PIN σύμφωνα με την ώρα για αυξημένη ασφάλεια στην Android συσκευή μας"