Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Επιδρομή στην Κίνα s02e02: Star W450 review


...είχε πάρει να σουρουπώνει στην αγορά της Chinatown. Οι περισσότεροι μικροπωλητές είχαν μαζέψει από νωρίς την πραμάτια τους. Έμαθαν να μυρίζουν την βροχή πριν αυτή ξεκινήσει. Έτσι και έγινε. Μέσα σε ένα τσιγάρο χρόνο, ο λιθόστρωτος πεζόδρομος είχε μετατραπεί σε αμέτρητα μικροσκοπικά ρυάκια απεσταγμένου νερού. Είχα μείνει μόνος. Πάλευα μάταια να προστατεύσω την τουριστοσύνη μου κάτω από μία μικρή κόκκινη τέντα με χρυσοκέντητο δράκο (τι πρωτότυπο!).

'Επρεπε να καλέσω ταξί. Βγάζω το κινητό από την τσέπη. Ήταν πιο βρεγμένο και από την βροχή. Όμως κάλεσα. Η ώρα περνούσε, η βροχή δυνάμωνε και ο ταρίφας πρέπει να έρχονταν με την όπισθεν. Είχα πειστεί ότι θα πέρναγα ένα πολύ άσχημο απόγευμα.

Ξαφνικά το πρόσωπό μου φώτισε. Η θέα του ταχί να με περιμένει στην κεντρική πύλη της αγοράς ήταν κάτι το μοναδικό. Επιτέλους, έφτασε! Μου κόρναρε σαν παλαβός και μου 'κανε χειρονομίες να βιαστώ να πάω προς το μέρος του λες και έφταιγα εγώ που καθυστέρησε. Μουλαρώνω και αρχίζω να κορνάρω και εγώ. Μη ρωτάς το πως και το γιατί. Κόρνα αυτός, κόρνα και γω. Για κανα 5λεπτο κοιταζόμασταν και κορνάραμε!

Μπι μπιιιιιιιιιίπ, μπι μπιιιιιιιιιίπ , ντριν ντριιιιιιιιιιίν, ντριν ντριιιιιιιιιιίν

Χτύπησε πολλές φορές το κουδούνι της  κλινικής. Ξύπνησα με ταραχή και οργή για τον ταρίφα. Κατέβηκα τα σκαλοπάτια και αντίκρισα τον Γιάννη (φίλο και αναγνώστη του σάιτ) στην εξώπορτα. Κρατούσε μια συσκευασία κινητού. Είχε φέρει το τελευταίο του απόκτημα για review. To Star W450! Του ετοίμασα ένα τίλιο και τον έβαλα να καθίσει σε μια γωνία μέχρι να τελειώσω την παρουσίαση. Προτιμώ να μου γεμίζουν οι γωνιές παρά να μου αδειάζουν. "Ζεσταίνει" ο χώρος.

Το κουτί του κινητού είναι από τα καλοφτιαγμένα που έχω δει, σκέφτηκα. Μέσα έχει τα τυπικά που έχουν όλα τα κινητά (εκτός του Moto G) συν μία λεπτή και διάφανη θήκη σιλικόνης. Εντύπωση μου προκάλεσε το πολυσέλιδο εγχειρίδιο χρήσης γραμμένο στ' αγγλικά. Πολυσέλιδο! Στ' αγγλικά!

Τα πλαστικά μέρη της συσκευής έχουν κορυφαία συναρμογή με μηδενικά τριξίματα και ομαλές γωνίες και καμπύλες χωρίς να "κόβουν" το δάχτυλο. Περιμετρικά υπάρχουν τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Στο επάνω μέρος είναι η θύρα των ακουστικών και στο κάτω αυτή της φόρτισης. Στο πίσω μέρος είναι η κάμερα των 8MP, το LED flash και το ηχείο. Μπροστινό μέρος, δεν έχει! Σε πειράζω χαζούλι! Μπροστά υπάρχει μια οθόνη στις 4.5 ίντσες τεχνολογίας TFT με ανάλυση 854 x 480 pixels, τρία softkeys και κάμερα 2MP για βιντεοκλήσεις. Βγάζοντας το πίσω καπάκι βρήκα μια μπαταρία στα 2000mAh, θύρα για SD card και δύο θέσεις για κάρτες SIM. Μία standard SIM και μία mini SIM που η λειτουργία τους είναι dual standby.Η πρώτη ενεργοποίηση δεν άργησε πολύ. Ο launcher είναι αυτός του καθαρού Android και γενικά οι επεμβάσεις σε μενού και επιλογές είναι οι ελάχιστες και οι απαραίτητες όπως για παράδειγμα αυτής που διαχειρίζεται τις δύο SIM. Γλώσσα επιλέχθηκε η ελληνική από μια λίστα σε αρκετές γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της αγγλικής. Η έκδοση λειτουργικού είναι η 4.2.2 και δεν υπάρχουν σχέδια ή στην τελική, ελπίδες για αναβάθμιση. Αυτό είναι και ένα από τα κοινά προβλήματα που μαστίζει το πλήθος των κινέζικων συσκευών.

Στο οπτικό κομμάτι, η οθόνη κάνει καλά την δουλειά της με εξαίρεση την θέαση από το πάνω μέρος όπου και δεν φαίνεται τίποτα και το ονομάζω "αθέαση". Η οποία όμως αθέαση είναι χρήσιμη σε χώρους με συνωστισμό και αδιάκριτα βλέμματα. Από όλες τις άλλες γωνίες τα πράγματα είναι πολύ καλά. Τα χρώματα είναι πολύ ζωντανά και ζεστά. Την απόκριση της οθόνης δεν τη λες και άριστη. Σίγουρα είναι αποτέλεσμα του screen protector που έχει το πάχος τομαριού και το οποίο δεν μου επετράπη να αφαιρέσω. Φλώρε Γιάννη!


Η κύλιση των μενού γίνεται με άνεση αλλά δεν λείπει το lag. Δεν δικαιολογείται από το hardware! Το 1GB της RAM και ο τετραπύρηνος της Mediatek MTK6582 χρονισμένος στο 1.3GHz δεν γίνεται να συμπεριφέρονται έτσι. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ενοχλητικό αλλά με πιάνει το γ@μώτο. Αυτό συνήθως οφείλεται στο πάντρεμα του υλικού με το λογισμικό που γίνεται βιαστικά και χωρίς καμία βελτίωση. Στα λοιπά των επιδόσεων, έτρεξα το AnTuTu με πολύ καλά αποτελέσματα και τελικό σκορ καλύτερο από επώνυμων συσκευών. Τα παιχνίδια που εγκατέστησα θεωρούνται απαιτητικά αλλά και πάλι το Star W450 στάθηκε στο ύψος του με μικρά σκαλώματα και απλό ρίξιμο των FPS. Ενδεικτικά σου αναφέρω τα RE-VOLT 2, Ridge Racer και Real Racing 3.


Η περιήγηση στο ίντερνετ γίνεται με ευκολία και στο κομμάτι multitasking ανταποκρίνεται άμεσα και με απίστευτη ευκολία. Κάτι που με χάλασε και έχει να κάνει εν μέρη με το multitasking, είναι το softkey με το εικονίδιο του το οποίο έχει την λειτουργία των επιλογών και όχι αυτής που έπρεπε. Επομένως για να πάω από μια ανοιχτή εφαρμογή σε μία άλλη πρέπει να πατήσω παρατεταμένα το κουμπί Home.

Η κάμερα των 8MP είναι τυπική. Έχει autofocus αλλά το LED είναι λίγο πιο φωτεινό από πυγολαμπίδα. Σε σκοτεινό περιβάλλον οι φωτό είναι κλασικά απαράδεκτες με αρκετό θόρυβο και μερική αλλοίωση χρωμάτων. Από την άλλη η εγγραφή βίντεο έγινε στα 1080p με απίστευτο αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε ούτε ένα σκάλωμα στην ροή του βίντεο. Δεν υπήρχε ούτε μία παραμόρφωση στην απεικόνιση όταν έστρεφα το κινητό στο χώρο και συνέχιζα την λήψη. Πάτησα το stop και μπήκα στην Gallery του κινητού για να δω εάν όντως τραβάει και αποθηκεύει ή με δουλεύει ψιλό γαζί. Με έντονο θαυμασμό, αντικρίζω όλες τις μικρογραφίες των video που είχα τραβήξει να είναι ΚΙ-ΝΟΥ-ΜΕ-ΝΕΣ. Δεν το είχα συναντήσει σε καμία άλλη Gallery κινητού και γι' αυτό μάζευα τα σαγόνια μου από το πάτωμα. Έτσι είναι πιο εύκολο να επιλέξεις το επιθυμητό video και φυσικά πιο εφετζίδικο. Η αναπαραγωγή τους, όπου είναι και το ζητούμενο, ήταν απίστευτα ομαλή. Αυτό που με χάλασε ήταν ο ήχος τους. Το ηχείο της συσκευής μπορεί να είναι δυνατό αλλά δεν ανταποκρίνεται και πολύ στην πραγματικότητα. Όταν σύνδεσα την συσκευή με εξωτερικά ηχεία τα πράγματα επανήλθαν στα κανονικά και πραγματικά επίπεδα, με ελάχιστα πιο έντονες τις υψηλές συχνότητες.

'Ενα ακόμα σημείο με μεγάλη σημασία, τουλάχιστον για μένα, είναι το GPS. Το GPS λοιπόν για το Star W450 είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Του έβαλα την πλοήγηση από Google Maps και βρήκε στίγμα αφού έφτασα στον προορισμό μου! Είναι γνωστό το παρόν πρόβλημα και συζητιέται στα φόρα. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποια λύση. Το παρακάτω screenshot, είναι τραβηγμένο περίπου 5 λεπτά αφού ανοίχθηκε το πρόγραμμα. Σε άλλο κινητό, στο ίδιο σημείο είχα εύρεση στίγματος στο λεπτό και 14 από τους 22 δορυφόρους σε χρήση.


Το WiFi ήταν τυπικό όπως τυπικό ήταν και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας. Η μπροστινή κάμερα λειτούργησε άψογα στο Hangouts ενώ η εφαρμογή της μουσικής δεν έβλεπε τα τραγούδια της εξωτερικής κάρτας. Κινέζικο bloatware δεν υπήρχε ενώ δεν έλειπε το  Play Store.Τα 4GB της ROM είναι λιγοστά για να χρησιμοποιήσεις την συσκευή σου σαν multimedia μέσο και έτσι η ανάγκη μιας SD card είναι προτεραιότητα. Κάτι άλλο δεν μου έρχεται στο μυαλό για να σου γράψω. Μπορώ εάν θέλεις να αναλύσω τη σημασία της χοληστερίνης στον ανθρώπινο οργανισμό ή ακόμα και να σου περιγράψω το δισδιάστατο για εμάς κόσμο των μυρμηγκιών. Εάν θέλεις να μάθεις για το κινητό όμως υπάρχουν τα σχόλια. Ρώτα τώρα που τα έχω φρέσκα στο μυαλό μου.

Κλείδωσα και έφυγα από την κλινική. Είχε ξεκινήσει η ψιχάλα. Το μέκανα δεν έπαιρνε μπροστά και έτσι αναγκάστηκα να καλέσω ταξί. Λέτε να βγει το όνειρο;

Συνοπτικά το Star W450

Υπέρ
  • Συναρμογή μερών
  • Λήψη video στα 1080p
  • Multitasking

Κατά
  • Δέκτης GPS
  • Φωτογραφίες
  • Lag στην κύλιση των μενού

Επανήλθα γιατί ξέχασα 2-3 πραγματάκια. Η παραγγελία του κινητού έγινε 18 Γενάρη και η παραλαβή του στις 17 Φλεβάρη με συνολική τιμή τα 65,87€. Το τελευταίο που ξέχασα ήταν ο Γιάννης κλειδωμένος στην κλινική!

Φιλιά σε όλους και καλή Σαρακοστή με κοντοσούβλι και κοκορέτσι!

Συντάκτης: +Μητσaker

25 στο: "Επιδρομή στην Κίνα s02e02: Star W450 review"