Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

ROM review: Καθαρό Android με βελτιώσεις στα σημεία από την AOKP ROM


Δε χρειάζεται να αγοράσεις μία Nexus ή Google Play edition συσκευή για να έχεις την αντίστοιχη εμπειρία. Πλέον οι καλύτερες ROM βασίζονται απευθείας στον κώδικα του Android και η AOKP είναι από τις πιο "καθαρές" που κυκλοφορούν εκεί έξω περιλαμβάνοντας μόνο τα βασικά με την προσθήκη χρήσιμων ρυθμίσεων μέσω του ROM control.

AOKP σημαίνει Android Open Kang Project και δεν έχει καμία σχέση με το AOSP (Android Open Source Project) που είναι ο επίσημος κώδικας του Android και στον οποίο βασίζονται όλες οι μεγάλες ROM. Η AOKP ROM λοιπόν περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα για όσους θέλουν να έχουν "καθαρό" Android στη συσκευή τους, ενώ όλες σχεδόν οι βελτιώσεις βρίσκονται σε ένα χώρο που ονομάζεται ROM control από όπου μπορούμε να επεξεργαστούμε τη ROM και να την κάνουμε δική μας.

Βρίσκεται στην τελευταία έκδοση Android 4.4.2 KitKat και όπως έχουμε συνηθίσει δεν περιλαμβάνει προεγκατεστημένες τις υπηρεσίες Google, για όσους δε θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μπορείτε να τα δείτε με λεπτομέρεια στο βίντεο που ακολουθεί:


Δεν έχει λοιπόν κάτι να ζηλέψει από την επίσημη ROM των Nexus συσκευών, της λείπουν όμως τα μοναδικά χαρακτηριστικά που θα την κάνουν να την προτιμήσουμε από άλλες custom ROM. Μερικές από τις συσκευές που υποστηρίζονται επίσημα από την AOKP είναι οι εξής:

  • Google Galaxy Nexus, Nexus 4, 5, 7 2012, 7 2013, 10
  • HTC One
  • LG G2
  • Motorola Droid RAZR
  • Samsung Galaxy S2, S3, S4, Note 2, 3
  • Sony Xperia Z, ZL, ZR, Z Ultra, Z1, V, T, SP, TX, Tablet Z
  • Oppo Find 5, N1

Αν σας άρεσε μπορείτε να την κατεβάσετε άμεσα από την επίσημη σελίδα της.

Bonus το νέο bootanimation το οποίο δεν έχει προστεθεί ακόμη στη ROΜ:

10 στο: "ROM review: Καθαρό Android με βελτιώσεις στα σημεία από την AOKP ROM"