Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Telegram: Κρυπτογραφημένο και γρήγορο chat για όσους ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους


Όλες μας οι συνομιλίες "τη σήμερον ημέρα" γίνονται μέσω email και chat και όλοι ξέρουμε ότι για να υπάρχουν διαθέσιμες αν πάσα στιγμή, αποθηκεύονται σε κάποιο server. Έλα όμως που έχει αποδειχτεί ότι οι περισσότεροι server παγκοσμίως παρακολουθούνται. Δεν είναι ότι έχουμε να κρύψουμε κάτι αλλά όταν θέλεις να επιδοθείς σε chat-sex, δε θέλεις να αποθηκεύονται πουθενά τα kinky σχόλιά σου (ερωτύλε).

Το Telegram είναι μια εφαρμογή σαν το γνωστό WhatApp, με τη διαφορά όμως ότι διαθέτει πολύ καλές επιλογές κρυπτογράφησης και έτσι μαζί του μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς. Πρώτα από όλα μπορούμε να μιλήσουμε με τους φίλους μας σε chat μέχρι και 200 ατόμων ταυτόχρονα και να ανταλλάξουμε αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο σε μέγεθος έως και 1GB! Οι συνομιλίες μας αποθηκεύονται στο server της εταιρίας και έτσι μπορούμε από οποιαδήποτε συσκευή μας να έχουμε πρόσβαση σε αυτές.

Για όσους όμως θέλουν κάτι πιο... ιδιαίτερο, το Telegram διαθέτει την επιλογή "Secret Chats" όπου εκεί μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα που δεν αποθηκεύονται στο server και με πλήρη κρυπτογράφηση. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να προγραμματίσουμε τα μηνύματά μας για να αυτοκαταστραφούν και έτσι να μην αφήσουμε ούτε ίχνος στη συσκευή μας ή τη συσκευή του παραλήπτη!

Πέρα όμως από την εξαιρετική υπηρεσία της κρυπτογράφησης, το Telegram είναι η ταχύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων (τουλάχιστον έτσι λένε οι δημιουργοί του), με ελάχιστο μέγεθος αποστολής, η οποία λειτουργεί ακόμα και σε αδύναμες συνδέσεις! Είναι επίσης δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις (και έτσι θα παραμείνει), ενώ ο κώδικάς του είναι διαθέσιμος (αλλά όχι ανοιχτός) για όσους είναι καχύποπτοι με την υπηρεσία.

Όσοι ενδιαφέρεστε θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

12 στο: "Telegram: Κρυπτογραφημένο και γρήγορο chat για όσους ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους"