Ο απολογισμός του πρώτου Developer Days από την ομάδα του GDG Thessaloniki


Το πρώτο φεστιβάλ προγραμματιστών με την ονομασία "Developer Days" πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και η ομάδα του GDG Thessaloniki δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με το οποίο θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες που παρευρέθησαν και να κάνει όσους δεν ήρθαν να ζηλέψουν.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:


DEVELOPER DAYS | THE DAY AFTER

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκίνησε! Η επιβίβαση ολοκληρώθηκε. Είστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα;

Με... "επιβάτες" περισσότερα από 1500 άτομα το GDG Thessaloniki απογειώθηκε με προορισμό το αύριο! Προγραμματιστές, άτομα με ανησυχίες και έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία και εταιρείες που επενδύουν στην καινοτομία συναντήθηκαν για να δουν και να ακούσουν από κοντά διεθνείς προσωπικότητες, να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του προγραμματισμού και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, ιδέες, απόψεις.

Η Google για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποίησε αποκλειστικά στο πλαίσιο του Developer Days τα Google Quizzes και έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα από 100 άτομα (που το τόλμησαν) να "μετρήσουν" τις δυνάμεις τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία. Η επιτυχία στα Google Quizzes ανοίγει την "πόρτα" για μια πιθανή πρόσληψη στην εταιρεία της Google.

Ως GDG Thessaloniki είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Google ανταποκρίθηκε στον ενθουσιασμό που υπάρχει σε αυτήν την πόλη, στο ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων, φοιτητών, σπουδαστών και επαγγελματιών που αναζητούν δημιουργικές διεξόδους και έδειξε την εμπιστοσύνη της υλοποιώντας αυτό το ξεχωριστό γεγονός, τα Google Quizzes.

Διεθνείς εταιρείες όπως η Intel που παρακολουθούν τη δράση μας από το Σεπτέμβρη γνωστοποίησαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν με τους προγραμματιστές του GDG Thessaloniki. Μια από τις πιο πετυχημένες startup εταιρείες της Silicon Valley, η Pebble, έδωσε στα μέλη της κοινότητας του GDG στη Θεσσαλονίκη έκπτωση 30 δολαρίων για την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου από τα διάσημα smartwatch της εταιρείας. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η ειδική ιστοσελίδα "Pebble loves Thessaloniki” όπου τα μέλη του GDG με τον κωδικό τους θα μπορούν άμεσα να πραγματοποιήσουν την παραγγελία τους.

Ο εκδοτικός οίκος O'Reilly χάρισε σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα δωρεάν e-book της επιλογής τους.

Επίσης, η ομάδα του Google Cloud Platform έδωσε $2.000 credits για το Google Cloud services (API Engine and platform).

Η εταιρεία JetBrains έδωσε ακόμη στους προγραμματιστές του GDG Thessaloniki άδεια χρήσης της Intellij Idea πλατφόρμας (η αξία της υπολογίζεται στα 500 ευρώ).

Η εταιρεία Github έδωσε επίσης, δωρεάν credits για "private repositories".

Το ηλεκτρονικό περιοδικό τεχνολογίας Nibltez στις ΗΠΑ, έγραψε για εμάς με εκτενές δημοσίευμα και έκανε ειδική αναφορά για το όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο editorial!

Για δύο μέρες (20-21 Φεβρουαρίου) στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης, τα "φώτα των προβολέων" έπεσαν στη Θεσσαλονίκη και έδειξαν ότι οι ιδέες, το πάθος και η όρεξη για σκληρή δουλειά μπορούν να καταστήσουν την τεχνολογία και την καινοτομία το εργαλείο για να υπάρξει ανάπτυξη.

“Η διαδικασία "σύνδεσης" των εταιρειών με τους προγραμματιστές ήταν μόνο ένα βήμα.”

Στο Developer Days πραγματοποιήθηκαν "Morning Coffee Tech Talks" στο πλαίσιο των οποίων οι  συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το "Ελληνικό βραβείο Επιχειρηματικότητας" από τον διευθυντή του βραβείου Jimmy Αθανασόπουλο και άκουσαν μέσω τηλεδιάσκεψης  για το web optimization από τον ίδιο τον David Amerland, συγγραφέα του best seller "Google semantic search". Στο Dev Days επίσης, μίλησαν ο καθηγητής από το City College Παναγιώτης Κετικίδης και ο σύμβουλος στρατηγικού branding Μιχάλης Ναλμπάντης, εκπρόσωποι των εταιρειών “Τεχνοπόλη Θεσσαλονίκης”, Dell Computers Hellas, όπως και ο Μπάμπης Παπαϊωάννου από την Ευρωπαϊκή  Πρωτεύουσα  Νεολαίας 2014-Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του "Dart Flight School" οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από τη νέα γλώσσα ανοιχτού κώδικα. Dart, που υποστηρίζεται από την Google, ακούγοντας έναν από τους βασικούς δημιουργούς της, τον Filip Hracek.

Συγκίνηση προκάλεσε τη ανταπόκριση του Αντιδημάρχου Κεφαλλονιάς Ευάγγελου Κεκκάτου, που παραβρέθηκε για να χαιρετήσει την πρωτοβουλία μας, να δημιουργήσουμε ειδικά σχεδιασμένα μπλουζάκια ( με το συμβολικό logo τη λέξη Reboot), μέρος από τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στους προσφάτως πληγέντες από τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά. Ευχάριστη έκπληξη η ανακοίνωση δια στόματος του αντιδημάρχου, ότι το προσεχές καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί το 1ο Hi-tech Campus σε συνεργασία με το με το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, που εδρεύει στην Κεφαλονιά.

Μέσα σε λίγους μήνες, από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, η κοινότητα των προγραμματιστών της Google κατάφερε να αναδείξει τη δυναμική αυτής της πόλης. Το πρώτο βήμα σημειώθηκε στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ, όπου με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και την απόφαση της εταιρείας να επενδύσει στην τεχνολογία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, η ίδρυση του GDG Thessaloniki έγινε πραγματικότητα.

Το Νοέμβριο που προηγήθηκε, για τέσσερις μέρες, η πόλη ένοιωσε τον παλμό του Dev Fest (Developers Festival), όπου τουλάχιστον 2.000 άτομα συμμετείχαν σε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, γιορτή της τεχνολογίας! Το επόμενο βήμα μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τις εταιρείες με τα κατάλληλα άτομα προσβλέποντας σε μια αποδοτική διαδικασία matchmaking.

Επειδή πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και επειδή το μέλλον ανήκει σε όσους θέλουν να κάνουν βήματα μπροστά.



Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες