Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Android Intercom: Εξαιρετική εφαρμογή ενδοεπικοινωνίας για μηχανόβιους και όχι μόνο


Εμείς οι "easy rider" μοτοσυκλετιστές που αγαπάμε το δίτροχο πρέπει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εκτός από τη στολή και τα παρελκόμενα της μηχανής, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αγοράσουμε και ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας για να μιλάμε με το συνεπιβάτη.

Με μία πρόχειρη έρευνα που κάναμε, ένα καλούτσικο σύστημα ενδοεπικοινωνίας μαζί με όλα τα παρελκόμενα για δύο επιβάτες μπορεί να φτάσει τα 200€, ευτυχώς όμως που υπάρχει και το Android Intercom που θα μας γλιτώσει από τα περιττά έξοδα. Αυτό που κάνει το Android Intercom να ξεχωρίζει από άλλες εφαρμογές του είδους, είναι ότι μπορεί να μεταφέρει τον ήχο μεταξύ δύο συσκευών μέσω WiFi ή μέσω Bluetooth χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ. Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνδέσουμε τις δύο συσκευές και απλά να μιλήσουμε!

Η σύνδεση με το Bluetooth γίνεται όπως συνδέουμε ένα κοινό ακουστικό στη συσκευή μας, ενώ με το WiFi θα πρέπει οι δύο συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο router. Αν δεν υπάρχει ενδιάμεσο router μπορούμε να κάνουμε τη μία συσκευή WiFi Hotspot και να συνδεθούμε σε αυτή. Με τη μέθοδο του WiFi μπορούν να συνδεθούν περισσότεροι από δύο χρήστες και να μιλάνε όλοι μαζί αρκεί να βρίσκονται σε εμβέλεια.

Διαθέτει δύο λειτουργίες:

  • Push to talk (PTT) με την οποία πατάμε ένα πλήκτρο για να μιλήσουμε όπως τα κλασικά walkie talkie και
  • Voice Detection με την οποία αγνοεί το θόρυβο στο περιβάλλον και ενεργοποιείται μόνο με την ομιλία μας, χωρίς να χρειάζεται να το κρατάμε στο χέρι.

Εκτός από τα ταξίδια με τη μοτοσυκλέτα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επίσης στα σπορ (π.χ. σκι) αλλά και σε χώρους εργασίας με πολύ θόρυβο. Δε χρειάζεται εγγραφή σε κάποια υπηρεσία, η σύνδεση είναι χωρίς ίντερνετ (το ξαναλέμε να το εμπεδώσουμε) και θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

7 στο: "Android Intercom: Εξαιρετική εφαρμογή ενδοεπικοινωνίας για μηχανόβιους και όχι μόνο"