Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Open Device Manager: Μία εναλλακτική πρόταση ανοιχτού κώδικα στο Android Device Manager της Google


Πριν από λίγο καιρό η Google μας παρουσίασε τη δική της εφαρμογή με την οποία μπορούμε να βρούμε τη χαμένη συσκευή μας, όμως τα χαρακτηριστικά της παρέμειναν σε βασικό επίπεδο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μαζί της είναι να δούμε τη συσκευή στο χάρτη, να διαγράψουμε τα δεδομένα της και να την κλειδώσουμε όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να τη φέρουμε πίσω στην κατοχή μας.

Το Open Device Manager είναι μία παρόμοια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για να προσφέρει περισσότερα και χρησιμότερα εργαλεία για να διαχειριστούμε τη χαμένη μας συσκευή. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για μία υπηρεσία ανοιχτού κώδικα η οποία είναι κρυπτογραφημένη από την αρχή ως το τέλος και δε χρησιμοποιεί τους server της Google ή άλλες υπηρεσίες διαφήμισης που συλλέγουν δεδομένα. Η Web πλατφόρμα της μάλιστα από την οποία ψάχνουμε το κινητό μας, είναι ένας server ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή του σπιτιού μας και όχι κάπου όπου μπορεί να κλαπούν τα δεδομένα ή οι κωδικοί μας.

Οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει είναι οι εξής:

  • Εύρεση της συσκευής στη χάρτη
  • Κλείδωμα
  • Λήψη φωτογραφίας από τη μπροστινή και την πίσω κάμερα
  • Συναγερμός
  • Λήψη SMS όταν η αλλάζει η κάρτα SIM
  • Λήψη ειδοποιήσεων
  • Διαγραφή δεδομένων συσκευής

Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν χωρίς καμία Premium έκδοση με περισσότερα χαρακτηριστικά, είναι λιγάκι περίεργη στην εγκατάσταση στον υπολογιστή αλλά μόλις τη στήσουμε λειτουργεί άψογα. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια ιδέα της υπηρεσίας αλλά και της εγκατάστασης:


Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της. Tην εφαρμογή για τη συσκευή σας μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

0 στο: "Open Device Manager: Μία εναλλακτική πρόταση ανοιχτού κώδικα στο Android Device Manager της Google"