Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Gapps Manager: Κατεβάστε τα σωστά Google Apps (Play Store) για τη συσκευή σας


Οι νεότεροι στο χώρο της εγκατάστασης custom ROM θα έχετε παρατηρήσει ότι καμία από αυτές δεν έχει προεγκατεστημένο το Play Store, το οποίο θα πρέπει να βρούμε και να το εγκαταστήσουμε χειροκίνητα. Το μαγαζάκι της Google συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα Google apps (gapps) τα οποία μπορούμε να βρούμε εύκολα μέσω της σελίδας goo.im, το δύσκολο για κάποιους όμως είναι να εγκαταστήσουν τη σωστή έκδοση στη συσκευή τους.

Η εφαρμογή Gapps Manager δημιουργήθηκε για να μας βοηθήσει να βρούμε τη σωστή έκδοση και να την κατεβάσουμε στη συσκευή μας, εύκολα και γρήγορα για μετέπειτα εγκατάσταση μέσω της custom recovery. Διαθέτει πακέτα για όλες τις εκδόσεις από Android 2.3.3 και έπειτα, ενώ μας ενημερώνει και για την έκδοση που έχει η συσκευή μας, σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει (αυτό δεν ξεχνιέται). Ένα ακόμη έξυπνο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι διαθέτει και πακέτα Google apps με το νέο runtime σύστημα του Android το ART για όσους το χρησιμοποιούν και θέλουν να έχουν τις αντίστοιχες Google εφαρμογές.


Διατίθεται δωρεάν μέσω του Play Store αλλά πώς θα το κατεβάσεις από εκεί αν δεν το έχεις στη συσκευή σου (λογικό); Έτσι μπορούμε να το βρούμε και στο νήμα του στο XDA και να το εγκαταστήσουμε ενεργοποιώντας τις "Άγνωστες πηγές" στις ρυθμίσεις της συσκευής μας.

2 στο: "Gapps Manager: Κατεβάστε τα σωστά Google Apps (Play Store) για τη συσκευή σας"