Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Κερδίστε χώρο και βελτιώστε την απόδοση της συσκευής σας με τη βοήθεια του Clean Master


Τόσα χρόνια πέρασαν και το πρόβλημα χώρου στις φορητές μας συσκευές δε λέει να λυθεί με τίποτα. Από τη μία οι κατασκευαστές που δεν εκμεταλλεύονται τις λύσεις που προσφέρει το Android και από την άλλη οι χρήστες που γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο αχόρταγοι. Ευτυχώς που υπάρχει και το Clean Master και μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας για αυτό.

Το Clean Master είναι μία μέση λύση για αυτούς που θέλουν άμεσα να απελευθερώσουν λίγο χώρο και να τον χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Η βασική του λειτουργία είναι ότι εντοπίζει τα προσωρινά αρχεία που συσσωρεύουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και τα διαγράφει μονομιάς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα δεδομένα ιστορικού σε browser και αναζήτηση, τα SMS / MMS, τα δεδομένα των εφαρμογών chat (π.χ. Whatsapp) και άλλα αρχεία τα οποία έχουν παραμείνει στη συσκευή μας μετά την απεγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.

Διαθέτει επίσης διαχειριστή διεργασιών με τον οποίο μπορούμε να "ελαφρύνουμε" λιγάκι τη μνήμη RAM της συσκευής, διαχειριστή εφαρμογών για να απεγκαθιστούμε εύκολα ή να παίρνουμε αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών μας, έναν εκκαθαριστή προσωπικών αρχείων με τον οποίο μπορούμε να δούμε τι είδους δεδομένα κρατάει οι εφαρμογές μας σε σχέση με το λογαριασμό μας και να τα διαγράψουμε και τέλος μία ρύθμιση ενίσχυσης παιχνιδιών που βοηθάει βαριές εφαρμογές να εκκινούν γρηγορότερα.


Ορισμένα από τα αρχεία που διαγράφονται θεωρούνται περιττά και χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο γιατί σε αρκετό κόσμο είναι χρήσιμα. Για παράδειγμα όσοι χρησιμοποιούν το Google Now θα πρέπει να το ξαναστήσουν από την αρχή ή αν αποθηκεύετε username και password στον browser σας αυτά θα διαγραφούν και θα πρέπει να τα ξαναπροσθέσετε. Τα προσωρινά αρχεία θα δημιουργηθούν και πάλι αμέσως μόλις ανοίξουμε την εφαρμογή στην οποία ανήκαν και θα μεγαλώνουν όλο και περισσότερο όσο τη χρησιμοποιούμε.

Είναι περισσότερο ένα ημίμετρο παρά μία λύση αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και προς Θεού μη βάλετε τη γλώσσα στα ελληνικά. Η μετάφραση είναι επιεικώς απαράδεκτη.

22 στο: "Κερδίστε χώρο και βελτιώστε την απόδοση της συσκευής σας με τη βοήθεια του Clean Master"