Κερδίστε χώρο και βελτιώστε την απόδοση της συσκευής σας με τη βοήθεια του Clean Master


Τόσα χρόνια πέρασαν και το πρόβλημα χώρου στις φορητές μας συσκευές δε λέει να λυθεί με τίποτα. Από τη μία οι κατασκευαστές που δεν εκμεταλλεύονται τις λύσεις που προσφέρει το Android και από την άλλη οι χρήστες που γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο αχόρταγοι. Ευτυχώς που υπάρχει και το Clean Master και μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας για αυτό.

Το Clean Master είναι μία μέση λύση για αυτούς που θέλουν άμεσα να απελευθερώσουν λίγο χώρο και να τον χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Η βασική του λειτουργία είναι ότι εντοπίζει τα προσωρινά αρχεία που συσσωρεύουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και τα διαγράφει μονομιάς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα δεδομένα ιστορικού σε browser και αναζήτηση, τα SMS / MMS, τα δεδομένα των εφαρμογών chat (π.χ. Whatsapp) και άλλα αρχεία τα οποία έχουν παραμείνει στη συσκευή μας μετά την απεγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.

Διαθέτει επίσης διαχειριστή διεργασιών με τον οποίο μπορούμε να "ελαφρύνουμε" λιγάκι τη μνήμη RAM της συσκευής, διαχειριστή εφαρμογών για να απεγκαθιστούμε εύκολα ή να παίρνουμε αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών μας, έναν εκκαθαριστή προσωπικών αρχείων με τον οποίο μπορούμε να δούμε τι είδους δεδομένα κρατάει οι εφαρμογές μας σε σχέση με το λογαριασμό μας και να τα διαγράψουμε και τέλος μία ρύθμιση ενίσχυσης παιχνιδιών που βοηθάει βαριές εφαρμογές να εκκινούν γρηγορότερα.


Ορισμένα από τα αρχεία που διαγράφονται θεωρούνται περιττά και χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο γιατί σε αρκετό κόσμο είναι χρήσιμα. Για παράδειγμα όσοι χρησιμοποιούν το Google Now θα πρέπει να το ξαναστήσουν από την αρχή ή αν αποθηκεύετε username και password στον browser σας αυτά θα διαγραφούν και θα πρέπει να τα ξαναπροσθέσετε. Τα προσωρινά αρχεία θα δημιουργηθούν και πάλι αμέσως μόλις ανοίξουμε την εφαρμογή στην οποία ανήκαν και θα μεγαλώνουν όλο και περισσότερο όσο τη χρησιμοποιούμε.

Είναι περισσότερο ένα ημίμετρο παρά μία λύση αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και προς Θεού μη βάλετε τη γλώσσα στα ελληνικά. Η μετάφραση είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Σχόλια

  1. Εγώ χρησιμοποιώ το SD Maid το οποίο κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικό! Χρειάζεται όμως root και πληρωμή για να το εκμεταλευτεί κάποιος στο έπακρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης πολύ καλή επιλογή, το νούμερο δύο για εμένα.

      Διαγραφή
  2. Ποία είναι η πρώτη για εσένα καλή επιλογή Chris; clean master ή κάποια άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτό με τη μετάφραση δηλ... νόμιζα πως μόνο εμένα μου φαινόταν τραγική!
    Must εφαρμογή πάντως, όπως και το SystemCleanup (που δεν είναι το ίδιο βέβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδιά για δείτε και το Snapdragon BatteryGuru Και πείτε την γνώμη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δοκίμασα και όντως έκανε δουλειά:

      http://www.doctorandroid.gr/2013/02/snapdragon-battery-guru-snapdragon.html

      Διαγραφή
  5. Γιώργο έχω μεταφράσει και εγώ εφαρμογές στα ελληνικά και ξέρω πώς είναι. Δεν κράζω απλά μια διαπίστωση κάνω. Αν σε θίγει σου ζητώ συγγνώμη αλλά το "Τυπική σκουπίδια" δεν είναι μετάφραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. chris : Είναι περισσότερο ένα ημίμετρο παρά μία λύση αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και προς Θεού μη βάλετε τη γλώσσα στα ελληνικά. Η μετάφραση είναι επιεικώς απαράδεκτη.

    Εμμμ ναι , δεν ειναι και το καλυτερο σχολιο , θα μπορουσες να βαλεις απλα το link για τη μεταφραση μπας και γινει καλυτερα η μεταφραση , γιατι ειμαστε δυο ατομα ολα και ολα που μεταφραζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμη και αν αλλάξω το σχόλιο, η μετάφραση δε θα έχει διορθωθεί αυτόματα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν έχω κανένα λόγο να επιτεθώ σε εσένα και στους δημιουργούς της εφαρμογής, απλά τα "ελληνικά" δεν είναι τα αναμενόμενα.

    Επίσης, μακάρι Γιώργο να ήταν όλος ο κόσμος σαν και εσένα και να προσέφερε τη βοήθειά του εθελοντικά. Σε αυτό σου δίνω 1000 μπράβο αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το καλύτερο παρά την προσπάθεια. Έχω μεταφράσει κάποιες εφαρμογές με επιτυχία και κάποιες τις παράτησα γιατί απλά δε γίνεται να μεταφραστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ πάντως ότι και να δοκίμασα σε nexus S (clean master, task killer) και πολά άλλα διάφορα με το που τα έκανα απεγκατάσταση το κινητό πάει σφαίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα προγράμματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για καθαριότητα. Το task killing έτσι γενικά και αόριστα δήθεν για να ελευθερώσουμε μνήμη, είναι λάθος. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να χαθούν δεδομένα εφαρμογων και να ξεκινήσουν οι ίδιες διεργασίες από την αρχή, καταναλώνοντας έτσι περισσότερους πόρους.
      Τα πιό καλά προγράμματα, όπως το συγκεκριμένο, σου προτείνουν ποιές εφαρμογές μπορείς να κλείσεις με ασφάλεια. Όμως με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται ελάχιστη μνήμη.

      Διαγραφή
  9. Φυσικά και γίνεται να μεταφραστεί , τιποτα δεν ειναι αδυνατο , σαν τους προγραμματιστες , αμα περνεις ασχημο feedback και δεν μπορει να σεβαστει καποιος εστω και τη προσπαθεια που εκανε ο αλλος για να μεταφρασει/προγραμματισει. Αν δεν γινει σωστα το feedback Chris δεν γινεται δουλεια :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει σε αυτό συμφωνούμε. Να σου πω κάτι άλλο; Τόσες μέρες που το συζητάμε το διόρθωσε κανείς τελικά; Χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκανα disaproove ολα τα strings απο τοτε που ειδα αυτο το ποστ εδω και μεταφραζω μονος σιγα σιγα απο την αρχη. ειπα στην clean master οταν τελειωσω τα strings της εφαρμογης να τα βαλουν , θα παρει λιγο χρονο , εκτος αν γραφτουν ατομα και βοηθησουν ;)

    ελευθερα παιδια : crowdin.net/project/clean-master-localization/el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελεια , μιλα απο hangouts αν γινεται για θεματα μεταφρασης ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πήγα κι εγώ αλλα περιμένω εγκριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τα καλύτερα του είδους!!!Κάνει πολύ καλή δουλειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχει βελτιωθεί πολύ το πρόγραμμα και από μετάφραση και απο λειτουργίες. Νομίζω κυρίως οι αρχάριοι πρέπει να το έχουν όλοι. Σου προτείνει ποιές εφαρμογές του συστήματος μπορείς να κάνεις απενεργοποίηση με ασφάλεια (αν δεν τις χρειάζεσαι) και ποιές εφαρμογές μπορούν να μετακινηθούν στην κάρτα μνήμης (εδώ υπάρχει σφάλμα. Δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποιές έχουν widget το οποίο χάνεται αν μετακινηθούν). Πολύ χρήσιμο επίσης ότι βρίσκει αρχεία και φακέλους left over και προτείνει διαγραφή. Τη διαγραφή προσωρινών αρχείων κλπ δεν την κάνουμε αυτόματα αλλά καλύτερα να διαλέγουμε εμείς τι θέλουμε να διαγραφεί αφου το clean master μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks για το mini review Κωνσταντίνε. Χρήσιμες πληροφορίες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter