Google, Audi, Honda, Hyundai, General Motors και Nvidia φέρνουν το Android στα αυτοκίνητά μας!


Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο οφείλει την τεράστια επιτυχία του σε δύο κυρίως παράγοντες. Ο πρώτος είναι η άμεση σχέση του με το Linux και τον ανοιχτό κώδικα που επέτρεψε σε πάρα πολλούς προγραμματιστές να ασχοληθούν μαζί του και ο δεύτερος η σύσταση του Open Handset Alliance (OHA), μιας "συμφωνίας" μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών τεχνολογίας που υποστηρίζει και προωθεί το Android.

Τα σχέδια της Google όμως δε σταματούν εκεί και έτσι με τη βοήθεια των Audi, Honda, Hyundai, General Motors και Nvidia συμφώνησαν να φέρουν το αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα και στα αυτοκίνητά μας το 2014 "με τρόπο που θα εξυπηρετεί την οδήγηση". Η νέα σύμπραξη ονομάστηκε Open Automotive Alliance (OAA) και σκοπός της είναι όλα τα αυτοκίνητα του μέλλοντος να λειτουργούν με μία κοινή πλατφόρμα με την οποία θα επικοινωνούν με το ίντερνετ και γιατί όχι... μεταξύ τους!

Έφτασε η εποχή να δούμε σε καθημερινά αυτοκίνητα έξυπνα κλειδιά με προηγμένες λειτουργίες, να κλειδώνουμε το αυτοκίνητό μας με το Android κινητό μας, έξυπνους συναγερμούς που θα μας ενημερώνουν απευθείας στο κινητό μας, GPS με το οποίο θα θυμόμαστε πού το έχουμε παρκάρει αλλά και μετρήσεις αναλωσίμων (καύσιμα, λάδια κλπ.) που θα μας ενημερώνουν για την επόμενη επίσκεψή μας σε βενζινάδικο ή συνεργείο. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά άπειρες.

Το κοινό δελτίο τύπου των των μελών του OAA μπορείτε να το διαβάσετε στην επίσημη σελίδα της.

Σχόλια

  1. Εδώ και αρκετό καιρό η Google προσπαθεί να μπει στα "χωράφια" των αυτοκινητοβιομηχανιών, προσφέροντας τους νέες τεχνολογίες. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση που στην Συμμαχία δεν συμμετέχει η Toyota. Γιατί αν θυμάστε πριν 1-2 χρόνια σε συνεργασία με την Toyota που είχε παρουσιάσει το Self-driving Car; Προφανώς το όλο concept παρέμεινε σαν project γιατί δεν είδαμε κάτι τέτοιο σε περεταίρω παραγωγή. Όμως δεν θεωρείται "τελειωμένο", γιατί τότε είχα διαβάσει πως μια από τις Πολιτείες της Αμερικής είχε εγκρίνει τέτοιου είδους driverless συστήματα οδήγησης.

    Συνεπώς αν τα βάλουμε όλα κάτω και με το γεγονός ότι δημιουργήθηκε μια τέτοια συμμαχία και ότι η κοινή τους πλατφόρμα θα είναι το Android, τότε οι δυνατότητες είναι όντως άπειρες!!!! Μια νέα εποχή νομίζω αρχίζει να ξεκινάει... (Ας ελπίσουμε για καλό, γιατί πολλά ακούγονται για την Google)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες