Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Naked browser: Ο καλύτερος και ο χειρότερος browser μαζί!


Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι όσο πιο πολλά μπλιμπλίκια βάζεις σε έναν browser τόσο πιο βαρύς και αργός γίνεται, Απόδειξη αποτελεί ο Naked (Γυμνός) browser ο οποίος εμφανισιακά σου προκαλεί αναγούλα αλλά η ταχύτητά του προκαλεί ίλιγγο!

Εμφανισιακά λοιπόν πιο απλό πράγμα από αυτό είναι μόνο το τερματικό (η γραμμή εντολών), με την κεντρική του σελίδα να είναι επιεικώς απαράδεκτη. Διαθέτει όμως όλα τα βασικά όπως:

  • πλαίσιο αναζήτησης
  • σελιδοδείκτες
  • ιστορικό και
  • χρήσιμα link γνωστών σελίδων


Από άποψη πλοήγησης είναι εξαιρετικός με την ταχύτητά του να είναι άπαιχτη (καιρό είχαμε να ενθουσιαστούμε τόσο με έναν borwser), ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε και πολλαπλές καρτέλες. Διαθέτει επίσης "desktop view" για όσους θέλουν να βλέπουν την πλήρη σελίδα ενός site , ενώ για τους... ψαγμένους έχει και λειτουργία "source view" για την εμφάνιση του κώδικα της σελίδας. Δεν αποθηκεύει τα δεδομένα μας, δεν παρακολουθεί τις κινήσεις μας, είναι το ίδιο ασφαλής με τους υπόλοιπους browser και υποστηρίζει flash μιας και είναι χτισμένος σε WebKit, το ίδιο με τον Android browser.

Είναι αστείο επίσης και αξίζει να αναφέρουμε το ύφος του δημιουργού στο Play Store όπου σε ελεύθερη μετάφραση μας λέει:

Αν δε γουστάρεις το όνομα και το εικονίδιο μην το εγκαθιστάς ρε!

Χαχαχαχα! Θα τον βρείτε δωρεάν στο Play Store.

1 στο: "Naked browser: Ο καλύτερος και ο χειρότερος browser μαζί!"