Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

FastPush: Μεταφέρουμε αρχεία εύκολα, γρήγορα και ασύρματα από το PC στο Android


Η σχέση του υπολογιστή με τη φορητή μας συσκευή μπορεί να χαρακτηριστεί "αδερφική" μιας και αρκετές φορές την εβδομάδα χρειάζεται να συνδεθούν μεταξύ τους για να ανταλλάξουν αρχεία διαφόρων ειδών. Η σύνδεση όμως αυτή θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη και χωρίς καλώδια για να μη μας πιάνει πονοκέφαλος κάθε φορά που την πραγματοποιούμε.

Το FastPush είναι μία πολύ χρήσιμη πρόταση για όσους θέλουν να ανταλλάσσουν αρχεία από το PC στην Android συσκευή τους. Πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα για Windows υπολογιστές το οποίο έχει κάποια πρωτότυπα χαρακτηριστικά που αξίζει να δοκιμάσουμε. Αρχικά συνδέουμε τις δύο συσκευές στο ίδιο WiFi δίκτυο και ενεργοποιούμε τον "Εντοπισμό σφαλμάτων" στην Android συσκευή μας μιας και η σύνδεση πραγματοποιείται μέσω του ADB.

Αφού συνδεθούμε έχουμε στη διάθεσή μας δύο σημαντικές ρυθμίσεις για να μεταφέρουμε τα αρχεία μας. Στην πρώτη δημιουργούμε φακέλους στους οποίους θέλουμε να τα στέλνουμε (Favorite folders), ενώ στη δεύτερη η αποστολή γίνεται με βάση την κατάληξη των αρχείων (Extensions). Σχετικά με το δεύτερο που είναι και το πρωτότυπο του όλου εγχειρήματος, φανταστείτε ένα φάκελο στον υπολογιστή μας στον οποίο έχουμε χύμα διάφορα αρχεία και θέλουμε να τα περάσουμε στη συσκευή μας. Μερικές ROM (.zip), διάφορες φωτογραφίες (.png) και πολλά τραγούδια (.mp3). Μπορούμε λοιπόν να δώσουμε εντολή στο FastPush να στέλνει τα αρχεία σε διάφορους φακέλους ως εξής:

  • τα mp3 στο Music
  • τα png στο Photos
  • τα zip στο Compressed


Μπορούμε να δημιουργήσουμε τέτοιους κανόνες για όλους τους τύπους αρχείων και να μη χρειαστεί ξανά ποτέ να κάτσουμε και να τα ξεχωρίσουμε! Πολύ έξυπνο και βολικό.

Εκτός από αρχεία όμως το FastPush μπορεί να μεταφέρει και κείμενο το οποίο έχουμε αποθηκεύσει στο "πρόχειρο" (clipboard) από και προς την Android συσκευή μας, αλλά μόνο για αγγλικούς χαρακτήρες. Η μεταφορά αρχείων γίνεται επίσης με εύκολο τρόπο καθώς χρειάζεται απλά να επιλέξουμε τα αρχεία και με δεξί κλικ στον υπολογιστή να διαλέξουμε το FastPush από τη λίστα που θα μας εμφανίσει.


Μπορείτε να το κατεβάσετε την τελευταία έκδοση από εδώ: FastPush 1.4.0.zip

Για περισσότερες πληροφορίες και αναβαθμίσεις, επισκεφτείτε το νήμα του στο XDA.

9 στο: "FastPush: Μεταφέρουμε αρχεία εύκολα, γρήγορα και ασύρματα από το PC στο Android"