Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Cover: Η lockscreen που σου προσφέρει αυτό που θέλεις την κατάλληλη στιγμή


Πάνω που νομίζαμε ότι όλες οι ιδέες που αφορούν τη lockscreen στο Android έχουν εξαντληθεί εμφανίστηκε το Cover, μία νέα εφαρμογή που θέλει να φέρει τη λογική του Google Now στη lockscreen.

Το Google Now μας προσφέρει την πληροφορία που χρειαζόμαστε την κατάλληλη στιγμή και το Cover κάνει ακριβώς το ίδιο το πράγμα προτείνοντας εφαρμογές. Γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε και μας παρέχει τις ανάλογες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε περισσότερο σε αυτό το μέρος. Τα διαθέσιμα προφίλ του είναι:

  • Σπίτι
  • Εργασία
  • Αυτοκίνητο
  • Έξοδος

... και μπορούμε να τα ρυθμίσουμε ορίζοντας τις διευθύνσεις μας, ενώ όσον αφορά το αυτοκίνητο, αναγνωρίζει την ταχύτητα που κινούμαστε ή τη σύνδεση στο bluetooth του αυτοκινήτου.


Οι εφαρμογές εμφανίζονται σε μία πλαϊνή μπάρα στα αριστερά και μπορούμε να επιλέξουμε άμεσα μία από αυτές απλά "σέρνοντάς" την προς τα δεξιά. Ακόμη όμως και αν περάσουμε τη lockscreen, στην κεντρική επιφάνεια του Android μπορούμε "τραβώντας" από πάνω προς τα κάτω στη δεξιά γωνία της συσκευής, να εμφανίσουμε ένα δεύτερο πάνελ με τις ίδιες λειτουργίες.

Είναι σίγουρα κάτι καινούργιο αλλά αξίζει να τη δοκιμάσουμε καθώς εκτός από εξαιρετικά χρήσιμη είναι και καλοσχεδιασμένη. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

4 στο: "Cover: Η lockscreen που σου προσφέρει αυτό που θέλεις την κατάλληλη στιγμή"