Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Google Play Newsstand: Δημιουργήστε τη δική σας προσωπική εφημερίδα με το 'Περίπτερο' της Google


Δεν πέρασαν ούτε έξι μήνες από την κατάργηση της επιτυχημένης υπηρεσίας του Google Reader και η Google μας αποδεικνύει ότι τίποτα δε γίνεται τυχαία και όπως πάντα υπάρχει ένα σχέδιο εξέλιξης των υπηρεσιών της, ιδιαίτερα εάν είναι πετυχημένες.


Σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης η Google είχε μέχρι σήμερα στα χέρια της τρεις υπηρεσίες που ανάγνωσης βιβλίων, περιοδικών και ειδήσεων. Tο Books, το Play Magazines και το Currents. Με την παρουσίαση του Play Newsstand καταργούνται  και συγχωνεύονται τα δύο τελευταία για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη υπηρεσία RSS και αγοράς περιοδικών (τα οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στην Ελλάδα).

Το Newsstand διαθέτει τέσσερις κατηγορίες:

  • Ανάγνωση τώρα, όπου μας παρέχονται οι βασικές ειδήσεις του Google News με την ιδιαιτερότητα ότι όσο περισσότερο διαβάζουμε, όλο και πιο προσωποποιημένα αποτελέσματα θα μας εμφανίζονται.
  • Οι ειδήσεις μου, όπου περιλαμβάνονται οι RSS συνδρομές μας στις σελίδες που έχουμε επιλέξει.
  • Σελιδοδείκτες, στους οποίους αποθηκεύονται τα άρθρα που έχουμε επιλέξει για να διαβάσουμε αργότερα
  • Εξερεύνηση, όπου μπορούμε να περιηγηθούμε σε κατηγορίες θεμάτων και να ανακαλύψουμε νέες πηγές ανάγνωσης.
Τα άρθρα μπορεί να είναι πλούσια σε κείμενο εικόνες, ήχο και βίντεο, ενώ η εφαρμογή είναι πλήρως εξελληνισμένη από την αρχή. Διαθέτει επιλογή "offline" για τις στιγμές που βρισκόμαστε εκτός σύνδεσης και το μόνο που μένει είναι να δούμε και μία web έκδοση για να μπορούμε να το παρακολουθούμε και από τον υπολογιστή μας όπως κάναμε με το Google Reader.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play και μην ξεχάσετε να προσθέσετε το Dr. Android αλλιώς... θα μαλώσουμε. Χαχαχα.


2 στο: "Google Play Newsstand: Δημιουργήστε τη δική σας προσωπική εφημερίδα με το 'Περίπτερο' της Google"