Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Sidebar Plus: Μια έξυπνη πολλαπλή μπάρα για καλύτερο multitasking


Εφόσον σιγά σιγά τα smartphone και τα tablet τείνουν να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές μας, γεννιέται η ανάγκη για να τα κάνουμε ακόμα πιο έξυπνα και λειτουργικά και φυσικά πιο εύκολα στο λεγόμενο multitasking. Μία έξυπνη πρόταση είναι το Sidebar Plus, μία μπάρα που έρχεται από το πλάι και μπορεί να μας φέρει ότι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Εμπνευσμένο από το UI των Google εφαρμογών με το ίδιο χαρακτηριστικό, το Sidebar Plus ενσωματώνει την πλαϊνή μπάρα σε οποιονδήποτε launcher, την οποία μπορούμε να παραμετροποιήσουμε όπως θέλουμε. Στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά πολλές και μπορούμε να τις διαμορφώσουμε ξεχωριστά ανάλογα με το περιεχόμενο που θέλουμε κάθε φορά. Μπορούμε να προβάλουμε:

  • τη λίστα εφαρμογών
  • τη λίστα των επαφών
  • γρήγορες ρυθμίσεις
  • πληροφορίες όπως τον καιρό, τις αναπάντητες κλήσεις, τα μηνύματα 
  • και άλλα πολλά.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι μπορούμε να βάλουμε και ολόκληρα widget μέσα στη μπάρα αλλά και το γεγονός ότι εμφανίζεται και από τις δυο πλευρές για να είναι χρήσιμη σε όλους (και με αυτό εννοούμε τους αριστερόχειρες).

Πρόκειται για μία πολύ καλή ιδέα που θα μας απαλλάξει από το συρτάρι εφαρμογών και από άλλα μόνιμα χαρακτηριστικά του Android και πηγαίνει την ιδέα του Action Launcher ένα βήμα παραπέρα. Αν ψηθήκατε θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.0 στο: "Sidebar Plus: Μια έξυπνη πολλαπλή μπάρα για καλύτερο multitasking"