Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Lime File Manager: Η νέα, φρέσκια πρόταση για τη διαχείριση των αρχείων μας


Μία από τις κυριότερες εφαρμογές η οποία δυστυχώς λείπει από το σύστημα του Android, είναι ένας αξιόλογος file manager. Όλες οι custom ROM διαθέτουν το δικό τους, μερικές εργοστασιακές ROM έχουν επίσης έναν προεγκατεστημένο, ενώ μπορούμε να βρούμε άπειρους στο Play Store. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι, είτε είναι αρκετά πολύπλοκοι ή δε διαθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Lime, ένα file manager που έχει ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

Διαθέτει ένα πολύ απλό γραφικό περιβάλλον στα γνώριμα χρώματα της Google, το οποίο έχει σχεδιαστεί να μας παρέχει τα πάντα με μία κίνηση. Στην επάνω μπάρα θα βρούμε πλήκτρα για γρήγορη μετάβαση στην εσωτερική και εξωτερική μνήμη της συσκευής, τους σελιδοδείκτες μας, ενώ μπορούμε να δημιουργήσουμε γρήγορα φακέλους και text αρχεία, αλλά και να κάνουμε αναζητήσεις. Στην κάτω μπάρα βρίσκεται το πλήκτρο για τον ενσωματωμένο media player, αυτά των ρυθμίσεων και της εξόδου. Μπορούμε να επιλέξουμε αρχεία και φακέλους για να τα διαγράψουμε, αντιγράψουμε, μεταφέρουμε, αλλά και να τα μετονομάσουμε ομαδικά, ενώ αν είναι αρχεία ήχου μπορούμε να τα προσθέσουμε άμεσα στην playlist που ακούμε. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, είπαμε ότι διαθέτει τα άκρως απαραίτητα, ένα από τα οποία είναι και η πρόσβαση το "root" φάκελο, μας δίνει όμως και τη δυνατότητα να τον κλειδώσουμε με κωδικό για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Σίγουρα δεν είναι τόσο προχωρημένος όσο ο ES File Explorer για παράδειγμα, αλλά είναι σίγουρα ο καλύτερος για βασική χρήση, ειδικά για έναν αρχάριο στο Android. Θα τον βρείτε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Lime File Manager: Η νέα, φρέσκια πρόταση για τη διαχείριση των αρχείων μας"