Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Tiny planet: Δημιουργήστε μικρούς πλανήτες με τη λειτουργία Photo Sphere του Android


Μιας και πλέον έχουμε όλοι στη διάθεσή μας την κάμερα του Android με τη λειτουργία Photo Sphere, είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε και μια όχι και τόσο διαφημισμένη λειτουργία της. Αυτή είναι το Tiny Planet και με την πάροδο του χρόνου θα συνειδητοποιήσετε ότι έχει πιο πολλή πλάκα από το Photo Sphere.

Το Tiny Planet δημιουργείται με τον ίδιο τρόπο με το Photo Sphere, διαφέρει όμως στο δέσιμο των φωτογραφιών αλλά και στη γωνία από την οποία τις κοιτάμε. Στο μεν Photo Sphere βρισκόμαστε μέσα σε μία σφαίρα και κοιτάμε γύρω γύρω, ενώ στο Tiny Planet βρισκόμαστε έξω από αυτή και μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το περιβάλλον μας είναι ένας μικρός πλανήτης (εξ' ου και το όνομα).


Πώς δημιουργούμε όμως ένα Tiny Planet; Αφού φτιάξουμε ένα πλήρες Photo Sphere ανοίγουμε την εφαρμογή "Συλλογή" και το επιλέγουμε. Εκεί θα βρούμε το κουμπί με το μικρό πλανήτη με το οποίο μπορούμε να κάνουμε τις ανάλογες ρυθμίσεις οι οποίες είναι απλά το ζουμ αλλά και τα διάφορα φίλτρα επεξεργασίας. Για να δημιουργήσουμε όμορφους "μικρούς πλανήτες" θα πρέπει να φωτογραφίζουμε σε εξωτερικό χώρο με καθαρό ουρανό, αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι υπόλοιποι πάνε χαμένοι καθώς μπορούμε να δημιουργήσουμε και εξαιρετικές κατόψεις εσωτερικών χώρων!

Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι έχει πολλή πλάκα. Μερικά δείγματα:9 στο: "Tiny planet: Δημιουργήστε μικρούς πλανήτες με τη λειτουργία Photo Sphere του Android"