Pixel Dungeon: Εξοπλίσου με υπομονή και επιμονή σε ένα ρετρό RPG


Πόσοι εξ' ημών δεν έχουμε δοκιμάσει έστω για μία φορά ένα από τα παιχνίδια ρόλων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας; Όπως το περίμενα! Όλοι μας έχουμε καεί λίγο ή πολύ. Εκτός βέβαια από ΣΕΝΑ που κάηκες για τα καλά και έριξες μαύρη πέτρα. Ετοιμάσου όμως να αναθεωρήσεις δοκιμάζοντας το Pixel Dungeon.

Κεντρικό σενάριο δεν υπάρχει. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρεις να φτάσεις στο μεγαλύτερο πάτωμα του μπουντρουμιού καθώς και να ανεβάσεις σε επίπεδο τον χαρακτήρα που θα διαλέξεις. Το καλό όμως ξεκινάει τώρα. Έχεις μόνο μία ζωή. Ναι, καλά διάβασες. Μόνο μία. Ούτε ανασταίνεσαι από κάποιο μαγικό ξόρκι, μήτε κάποιος περαστικός παρεμβαίνει θεϊκά.


Στην αρχή έχεις να διαλέξεις μεταξύ τριών χαρακτήρων. Warrior, Mage και Rogue. Στην συνέχεια ξεκινάς να "καθαρίσεις" τα πατώματα του μπουντρουμιού. Μην πάει ο νους σου στο άζαξ. Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, μπορείς να κουβαλάς και τα αντίστοιχα όπλα. Οι εχθροί έχουν αρκετή ποικιλία αλλά δεν μπόρεσα να δω τους περισσότερους μιας και πέθαινα πολύ γρήγορα. Είδα ένα παιχνίδι που αποτελείται από ένα μάτσο pixel και το υποτίμησα. Λάθος μου μεγάλο μιας και είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται και μια δόση στρατηγικής. Είτε αυτό λέγεται επιλογή αντιπάλου, είτε χώροι που εξερευνάς. Η μεγαλύτερη εξυπνάδα μου ήταν όταν προσπαθούσα να απομνημονεύσω του χώρους του κάθε επιπέδου και τους εχθρούς που περιλαμβάνει. Όταν ο ήρωας αναπαυθεί εν ειρήνη και ξαναρχίζεις το παιχνίδι, αυτό γεννά από την αρχή το κάθε επίπεδο και αμφιβάλλω εάν βρεις ξανά το ίδιο.

Στην πορεία θα βρίσκεις μπόλικα ξόρκια και φιαλίδια με περίεργα υγρά τα οποία πρέπει να δεις σε τι θα σε βοηθήσουν και ένας τρόπος να το καταλάβεις, είναι να τα δοκιμάσεις πάνω σου. Έτσι, μέτρησα άλλους 5-6 θανάτους. Κάποιες πόρτες θα χρειαστούν κλειδί για να ανοίξουν, επομένως πρέπει να κοιτάς προσεκτικά στα δωμάτια που θα μπεις. Όμως, μην κάνεις άσκοπες βόλτες γιατί θα ξεκινήσεις να πεινάς και αν δεν έχεις κάτι φαγώσιμο στο σακίδιο σου, την πάτησες. Έτσι, μέτρησα ακόμα 2-3 θανάτους.


Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που θα σε κρατήσει απασχολημένο για αρκετό καιρό. Διατίθεται δωρεάν και είναι μόλις 2MB σε μέγεθος. Πιστεύω ότι θα παίξει και στην πιο σάπια συσκευή λόγω των δισδιάστατων γραφικών και των περιορισμένων εφέ.

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι και προσοχή. Μην το παίζεται νταήδες. Δεν πιάνει. Έτσι, μέτρησα πάνω από 20 θανάτους...

Θα το βρείτε στο Play Store.

Συντάκτης: +Μητσaker 

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;