Pixel Dungeon: Εξοπλίσου με υπομονή και επιμονή σε ένα ρετρό RPG


Πόσοι εξ' ημών δεν έχουμε δοκιμάσει έστω για μία φορά ένα από τα παιχνίδια ρόλων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας; Όπως το περίμενα! Όλοι μας έχουμε καεί λίγο ή πολύ. Εκτός βέβαια από ΣΕΝΑ που κάηκες για τα καλά και έριξες μαύρη πέτρα. Ετοιμάσου όμως να αναθεωρήσεις δοκιμάζοντας το Pixel Dungeon.

Κεντρικό σενάριο δεν υπάρχει. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρεις να φτάσεις στο μεγαλύτερο πάτωμα του μπουντρουμιού καθώς και να ανεβάσεις σε επίπεδο τον χαρακτήρα που θα διαλέξεις. Το καλό όμως ξεκινάει τώρα. Έχεις μόνο μία ζωή. Ναι, καλά διάβασες. Μόνο μία. Ούτε ανασταίνεσαι από κάποιο μαγικό ξόρκι, μήτε κάποιος περαστικός παρεμβαίνει θεϊκά.


Στην αρχή έχεις να διαλέξεις μεταξύ τριών χαρακτήρων. Warrior, Mage και Rogue. Στην συνέχεια ξεκινάς να "καθαρίσεις" τα πατώματα του μπουντρουμιού. Μην πάει ο νους σου στο άζαξ. Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, μπορείς να κουβαλάς και τα αντίστοιχα όπλα. Οι εχθροί έχουν αρκετή ποικιλία αλλά δεν μπόρεσα να δω τους περισσότερους μιας και πέθαινα πολύ γρήγορα. Είδα ένα παιχνίδι που αποτελείται από ένα μάτσο pixel και το υποτίμησα. Λάθος μου μεγάλο μιας και είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται και μια δόση στρατηγικής. Είτε αυτό λέγεται επιλογή αντιπάλου, είτε χώροι που εξερευνάς. Η μεγαλύτερη εξυπνάδα μου ήταν όταν προσπαθούσα να απομνημονεύσω του χώρους του κάθε επιπέδου και τους εχθρούς που περιλαμβάνει. Όταν ο ήρωας αναπαυθεί εν ειρήνη και ξαναρχίζεις το παιχνίδι, αυτό γεννά από την αρχή το κάθε επίπεδο και αμφιβάλλω εάν βρεις ξανά το ίδιο.

Στην πορεία θα βρίσκεις μπόλικα ξόρκια και φιαλίδια με περίεργα υγρά τα οποία πρέπει να δεις σε τι θα σε βοηθήσουν και ένας τρόπος να το καταλάβεις, είναι να τα δοκιμάσεις πάνω σου. Έτσι, μέτρησα άλλους 5-6 θανάτους. Κάποιες πόρτες θα χρειαστούν κλειδί για να ανοίξουν, επομένως πρέπει να κοιτάς προσεκτικά στα δωμάτια που θα μπεις. Όμως, μην κάνεις άσκοπες βόλτες γιατί θα ξεκινήσεις να πεινάς και αν δεν έχεις κάτι φαγώσιμο στο σακίδιο σου, την πάτησες. Έτσι, μέτρησα ακόμα 2-3 θανάτους.


Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που θα σε κρατήσει απασχολημένο για αρκετό καιρό. Διατίθεται δωρεάν και είναι μόλις 2MB σε μέγεθος. Πιστεύω ότι θα παίξει και στην πιο σάπια συσκευή λόγω των δισδιάστατων γραφικών και των περιορισμένων εφέ.

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι και προσοχή. Μην το παίζεται νταήδες. Δεν πιάνει. Έτσι, μέτρησα πάνω από 20 θανάτους...

Θα το βρείτε στο Play Store.

Συντάκτης: +Μητσaker 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Xiaomi Mi 9 | Η καλύτερη οικονομική Android ναυαρχίδα που μπορείς να αγοράσεις

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας cloud υπηρεσία (Dropbox) με τη βοήθεια του Nextcloud

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Το απόλυτο tip για καλές νυχτερινές φωτογραφίες με οποιοδήποτε Android smartphone

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε τον Chrome με τον Firefox και την Αναζήτηση Google με το DuckDuckGo

Οι 13 ελαφριές εφαρμογές που πρέπει να έχει κάθε Android Go smartphone

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;