Πρώτη επαφή με το Galaxy S4 Active. Σε τι διαφέρει από το απλό S4 και ποιο να προτιμήσω;


Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η νέα τακτική των κατασκευαστών να βγάζουν το ίδιο μοντέλο σε διάφορα μεγέθη και με διάφορα χαρακτηριστικά, για να μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να έχει τη δική του "γεύση" ναυαρχίδας. Αυτό που συμβαίνει με το Galaxy S4 και τα παράγωγά του κίνησε το ενδιαφέρον και του Βαγγέλη Γκαντή, μέλους των Samsung Mobilers Greece, ο οποίος θέλησε να μας δώσει τη δική του εικόνα για το Galaxy S4 Active.

"Όταν έπιασα στα χέρια μου το S4 Active το πρώτο που σκέφτηκα ήταν γιατί κάποιος να το προτιμήσει σε σχέση με το απλό S4; Η απάντηση δεν ήταν εύκολη στο τι να προτείνω σε μια παρόμοια ερώτηση αλλά κατέληξα στο προφανές:

Αν είσαι πραγματικά ένας Active άνθρωπος και θέλεις το κινητό σου που είναι ο καθημερινός σου σύντροφος να είναι παντού μαζί σου χωρίς να φοβάσαι αν θα πέσει, λερωθεί, βραχεί κ.τ.λ είσαι προς την μεριά του Samsung Galaxy S4 Active. Αντιθέτως αν είσαι σαν εμένα που δεν παίρνεις το «καλό» σου κινητό μαζί στο τρέξιμο, στην παραλία γιατί ... "πολλά συμβαίνουν" τότε είσαι προς την μεριά του Samsung Galaxy S4. Τι χάνεις όμως και τι κερδίζεις πραγματικά στα χαρακτηριστικά των 2 συσκευών;

Ας αρχίσουμε με τα χαρακτηριστικά που διαφέρουν περισσότερο, την κάμερα και την οθόνη. Και στις δύο συσκευές συναντάμε μια οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 1080 x 1920 και 441 pixels ανά ίντσα. Η διαφορά βρίσκεται μεταξύ LCD τύπου οθόνης στο S4 Active και Super Amoled στο S4. Η κάμερα του S4 Active είναι στα 8 MP (3264 x 2448) σε αντίθεση με του S4 που είναι στα 13 MP (4128 x 3096). Στο λογισμικό της κάμερας παρατηρούμε την έλλειψη της δυνατότητας λήψης φωτογραφίας ταυτόχρονα με την πίσω και μπροστά κάμερα στο S4 Active, κάτι που υποστηρίζει το S4. Τη θέση της παίρνει η λειτουργία νερού (Aqua Mode)  προσαρμοσμένη ώστε να τραβάει καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο κάτω από το νερό. Πριν προχωρήσουμε στο εσωτερικό της συσκευής ας μιλήσουμε λιγάκι για την αίσθηση που αφήνουν οι συσκευές στο χέρι.


Στο εξωτερικό κομμάτι τώρα, οι διαστάσεις των συσκευών είναι σχεδόν ίδιες με το S4 Active να είναι ελαφρώς πιο μεγάλο και βαρύ. Το S4 είναι κατασκευασμένο από πολυκαρμπονικό πλαστικό και αφήνει μια premium αίσθηση στο χέρι του χρήστη αλλά το S4 Active είναι ένας εντελώς νέος κόσμος. Δεν μπόρεσα να προσδιορίσω ακριβώς το υλικό που είναι κατασκευασμένο καθώς  το πολυκαρμπονικό πλαστικό έχει μεταλλικό φινίρισμα.  Άψογο στην αίσθηση που αφήνει στην επαφή με το χέρι και θα μπορούσε να αποτελεί το καθημερινό μου κινητό. Το μόνο που θα προτιμούσα να ήταν διαφορετικό είναι τα τρία φυσικά κουμπιά σε αντίθεση με το ένα στο S4, που πλαισιώνουν την οθόνη.

Εσωτερικά δεν έχουμε σημαντικές διαφορές μιας και τις δύο συσκευές τροφοδοτεί ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 600 με τη συνοδεία 2GB μνήμης RAM. Η μπαταρία στα 2600 mAh και το λειτουργικό σύστημα που «έρχεται» με την συσκευή είναι το Android Jelly Bean 4.2.2 με Touchwiz.


Σκεπτόμενος λοιπόν τις παραπάνω διαφορές και αν αξίζουν τον κόπο, συνοψίζουμε στο εξής. Αν επιλέξεις το S4 Active παίρνεις ένα πιο «σκληρό» κινητό με ένα διαφορετικό design, ελαφρώς πιο παχύ και βαρύ. Η αίσθηση στο χέρι αλλάζει καθώς το S4 Active μοιάζει πιο στιβαρό. Η κάμερα είναι πολύ καλή, αλλά μειωμένη σε σχέση με την κάμερα του S4. Το πιο δυνατό «χαρτί» του S4 Active αποτελεί η δυνατότητα να δεχτεί νερό και σκόνη δίχως να πάθει καμία ζημιά.

Αν επιλέξεις το S4, παίρνεις ένα κινητό με οθόνη που θα σε αφήσει άφωνο και κάμερα που απογειώνει την εμπειρία χρήσης! Επιλέγοντάς το υπόσχομαι πως θα ξεχάσεις πως είχες κάπου μια compact φωτογραφική μηχανή. Φωτογράφισε και τράβηξε βίντεο τα πάντα χωρίς να χάσεις λεπτομέρεια! Α, και που είσαι, με εσένα πάντα μέσα, με την δυνατότητα χρήσης της μπροστά και πίσω κάμερας ταυτόχρονα!"


Συντάκτης:
Βαγγέλης Γκαντής (Vangelis Gkantis) YouTube, Facebook, Twitter, Google+ 
Samsung Mobilers Greece

Samsung Mobilers Greece Social Media:

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες