Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Everything me: Ο πρώτος launcher με adaptive search a la Firefox OS!


Βρε καλώς τα, τα παιδιά! Δεν μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα αλλά τα κυριότερα χαρακτηριστικά KAI του Firefox OS άρχισαν να έρχονται σιγά σιγά στο Android. Ποιο είναι λοιπόν ένα από τα καλύτερά του feature; Μα φυσικά το adaptive search.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρουσίαση που κάναμε στο Fox on Fire, το adaptive search είναι μία νέα ιδέα αναζήτησης περιεχομένου η οποία αλλάζει τελείως τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αναζητώντας μία λέξη ή φράση, η συσκευή μας επιστρέφει οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με αυτή σε εφαρμογές αλλά και web apps, ενώ αλλάζει και το wallpaper με κάτι συναφές.

Για παράδειγμα αν ψάξουμε τη λέξη "Barcelona" θα μας φέρει ένα ωραίο wallpaper της πόλης, τουριστικούς οδηγούς, το προφίλ της στη Wikipedia αλλά και την ομάδα της. Στη λέξη "PAOK" μας έφερε την επίσημη σελίδα, το κανάλι στο YouTube και διάφορα αθλητικά site στα οποία ίσως να έχει αναφερθεί η ομάδα, ενώ μπορούμε να ψάξουμε και στα ελληνικά όπου αναζητώντας για "πατάτες γιαχνί" μας έφερε συνταγές και ένα λαχταριστό wallpaper.


Εκτός από την αναζήτηση όμως ο Everything.me launcher κατηγοριοποιεί στην επιφάνεια τις εφαρμογές μας, αυτόματα. Έτσι μπορούμε να έχουμε τα κοινωνικά μας δίκτυα στο "social" ή τα παιχνίδια μας στο "games" και κάθε νέο που εγκαθιστούμε θα πηγαίνει αυτόματα εκεί (αμφιβάλλω αν θα δουλεύει τόσο καλά όμως).

Είδαμε και στο παρελθόν πόσο εύκολο είναι για τους Android developer να μιμηθούν τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα αλλά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όλα γίνονται χάρη στον ανοιχτό κώδικά του και τα ίδια προσόντα διαθέτει και το Firefox OS.

Θα το βρείτε στο Play Store (και στο XDA).
Περισσότερες πληροφορίες για το Firefox OS, στο νέο μας "παιδάκι" το www.foxonfire.gr.

6 στο: "Everything me: Ο πρώτος launcher με adaptive search a la Firefox OS!"