Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

H CyanogenMod ετοιμάζει incognito mode για την προστασία των δεδομένων μας από τις εφαρμογές


Οι εφαρμογές έχουν ξεφύγει. Το βλέπουμε κάθε μέρα από τα δικαιώματα που ζητούν αλλά και από τις δεκάδες συζητήσεις στο ίντερνετ γύρω από τα προσωπικά μας δεδομένα. Θέλουν να ξέρουν όλο και περισσότερα πράγματα για εμάς όπως τις επαφές μας, τους σελιδοδείκτες μας, ακόμα και την τοποθεσία μας. Φαίνεται πως αυτό το πρόβλημα συγκίνησε τα παλικάρια στη CyanogenMod Team και ετοιμάζουν για εμάς το incognito mode για τις Android συσκευές μας!

Η λειτουργία αυτή δε θα διαφέρει και πολύ από την "Ανώνυμη περιήγηση" που βρίσκουμε στους σύγχρονους browser, δηλαδή θα μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε εφαρμογή σε incognito μένοντας σίγουροι ότι ευαίσθητα δεδομένα μας παραμένουν κρυφά. Αυτό δε σημαίνει ότι η εφαρμογές θα σταματούν να τα ζητούν, απλά η συσκευή μας θα στέλνει κενές λίστες. Για παράδειγμα η εφαρμογή του Facebook το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι η λίστα των επαφών. Με το incognito mode θα την παραλάβει απλά θα ανακαλύψει ότι είμαστε πολύ μοναχικοί τύποι καθώς θα είναι κενή.


Είναι σίγουρα ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση για τον περιορισμό αυτού του ανεξέλεγκτου φαινομένου, αλλά θα δούμε στην πράξη αν η υλοποίησή του είναι σωστή.

Υ.Γ. Το βλέπω να γίνεται επίσημο feature του Android σε επερχόμενη αναβάθμιση

0 στο: "H CyanogenMod ετοιμάζει incognito mode για την προστασία των δεδομένων μας από τις εφαρμογές"