Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Gravity Screen Off: Θα ξεχάσετε ότι υπάρχει power button στη συσκευή σας


Με την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων σε smartphone ένα είναι το πλήκτρο που παρέμεινε στη θέση του, το power button. Το χρησιμοποιούμε για να απενεργοποιούμε τη συσκευή, για να σβήνουμε απλά την οθόνη και οι πιο προχωρημένοι για να μπούμε σε recovery mode. Το χρησιμοποιούμε λοιπόν πολλές φορές τη μέρα και είναι φυσικό να φθείρεται γρηγορότερα από τα άλλα (αν υπάρχουν).

Το Gravity Screen Off είναι μια εφαρμογή που έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα αυτοματοποιώντας την ενεργοποίηση της οθόνης όταν τη χρειαζόμαστε χωρίς να πατάμε το power!

Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

  • Αισθητήρας τραπεζιού: Αναγνωρίζει πότε έχουμε αφήσει τη συσκευή μας σε επίπεδη επιφάνεια και σβήνει την οθόνη αυτόματα.
  • Αισθητήρας τσέπης: Βάζοντας το κινητό μας στην τσέπη ανάποδα η οθόνη σβήνει αυτόματα, ενώ μόλις το βγάλουμε και το φέρουμε σε ίσια θέση, ενεργοποιείται χωρίς να κάνουμε τίποτα.
  • Αισθητήρας κίνησης: Έχοντας τη συσκευή μας στο τραπέζι, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την οθόνη απλά σηκώνοντάς το. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να το "ξυπνήσουμε" περνώντας απλά το χέρι μας από πάνω του. Τέλος, όταν το κρατάμε στα χέρια μας, μπορούμε να αποτρέψουμε το σβήσιμο της οθόνης απλά κουνώντας το.

Φυσικά για να χρησιμοποιήσουμε όλα τα χαρακτηριστικά του θα πρέπει η συσκευή μας να διαθέτει και τους ανάλογους αισθητήρες. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε από την απλότητα και τη χρησιμότητά του. Το βίντεό του είναι κατατοπιστικό και αξίζει να το παρακολουθήσετε:


Θα το βρείτε στο Play Store σε δύο εκδόσεις:

1 στο: "Gravity Screen Off: Θα ξεχάσετε ότι υπάρχει power button στη συσκευή σας"