Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Πληρωμές μέσω NFC: Είναι ασφαλείς ή οχι;


Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το NFC και το πόσο βολική τεχνολογία είναι, αυτό όμως που φοβίζει περισσότερο τους χρήστες είναι οι πληρωμές με τη βοήθεια της εν λόγω τεχνολογίας, μιας και μιλάμε για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που θέλουμε οπωσδήποτε να προστατεύσουμε.

Ένα ρεπορτάζ του CBS Καναδά μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να υποκλέψουμε τα στοιχεία μιας πιστωτικής κάρτας με τεχνολογία NFC χρησιμοποιώντας απλά ένα Android smartphone. Στο βίντεο που θα δείτε ο δημοσιογράφος χρησιμοποιεί ένα Galaxy S3 με το οποίο αντιγράφει τα στοιχεία μιας πιστωτικής κάρτας και ύστερα κάνει αγορές με αυτήν:


Φαίνεται λοιπόν ότι οι τράπεζες δεν έχουν δουλέψει αρκετά επάνω στην ασφάλεια αυτών των καρτών και ίσως είναι νωρίς ακόμα για να τις χρησιμοποιήσουμε. Παρ' όλα αυτά όπως είδαμε και στο βίντεο, το κινητό θα πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με την κάρτα για να υποκλέψει τα δεδομένα της, πράγμα που είναι λιγάκι δύσκολο στην καθημερινότητα.

Πως σας φαίνεται λοιπόν η NFC τεχνολογία μετά και από αυτό το βίντεο; Θα την χρησιμοποιούσατε άνετα ή θα το ξανά σκεφτόσασταν;

6 στο: "Πληρωμές μέσω NFC: Είναι ασφαλείς ή οχι;"