Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Splashtop 2: Εύκολη απομακρυσμένη σύνδεση με τον υπολογιστή από το Android


Η απομακρυσμένη σύνδεση στον υπολογιστή μας μπορεί να φανεί πάρα πολύ χρήσιμη ορισμένες στιγμές καθώς με τη βοήθειά της μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αρχεία της δουλειάς, να βάλουμε τον υπολογιστή μας να κατεβάζει torrent, ή να ελέγξουμε μέσω της κάμερας αν μπήκε κάποιος στο σπίτι. Ότι και να είναι χρειαζόμαστε μία αξιόπιστη εφαρμογή για το κινητό μας η οποία θα μας εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν ευκολότερα και η καλύτερη από όλες είναι ίσως το Splashtop 2.

Το Splashtop 2 διαθέτει τα εξής χρήσιμα χαρακτηριστικά που συνολικά το κάνουν να ξεχωρίζει ελαφρώς από τον ανταγωνισμό:
  • είναι δωρεάν για χρήση σε οικιακό δίκτυο και με μία συνδρομή των 17 δολαρίων ανά έτος, είναι διαθέσιμο από παντού, 
  • μπορούμε να χειριστούμε όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα (Windows, Ubuntu, OSX) και
  • δε χρειάζεται να είναι κάποιος κοντά στον υπολογιστή για να το ρυθμίσει.


Όσον αφορά το τρίτο χαρακτηριστικό που είναι ίσως και το σπουδαιότερο, το Splashtop 2 μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινάει αυτόματα όποτε ενεργοποιούμε τον υπολογιστή μας, σε αντίθεση με το Team Viewer για παράδειγμα, το οποίο χρειάζεται να ανοίξει κάποιος και να μας πει τον κωδικό του. Αυτό εγείρει και θέματα ασφαλείας κατά τη σύνδεση τα οποία ας ελπίσουμε ότι δεν υπάρχουν.

Τα ωραία όμως δε σταματούν εδώ! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο πρόγραμμα του υπολογιστή θέλουμε, να δούμε FullHD βίντεο, να ακούσουμε μουσική, να παίξουμε 3D παιχνίδια ακόμα και αν είναι σε Java ή Flash και όλα αυτά με εύκολο χειρισμό με χειρονομίες (guestures). Αν τέλος θέλουμε το κάτι παραπάνω, υπάρχουν πακέτα με επιπλέον χαρακτηριστικά για να αγοράσουμε μέσα από την εφαρμογή.

Κατεβάστε λοιπόν το Splashtop 2 και "εγκαταστήστε" ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα στο tablet ή το smartphone σας. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

5 στο: "Splashtop 2: Εύκολη απομακρυσμένη σύνδεση με τον υπολογιστή από το Android"